foto: REUTERS/SCANPIX
Īrijas latviešus sauc mājas ar loteriju, kurā lielais laimests ir apmaksāta aviobiļete atpakaļ uz dzimteni
Dublinas lidosta.
2018. gada 30. septembris, 22:30

Īrijas latviešus sauc mājas ar loteriju, kurā lielais laimests ir apmaksāta aviobiļete atpakaļ uz dzimteni

Jauns.lv

Īrijas latviešu ziņu portālā Baltic-Ireland publiskots vēstījums, ka Īrijas latvieši var laimēt apmaksātu lidojumu no svešuma atpakaļ mājās. Vien jānorāda, uz kuru Latvijas vietu vēlies braukt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) īsteno pilotprojektu „Reģionālās remigrācijas koordinators”, kura ietvaros tiek veikti atbalsta pasākumi ārvalstīs dzīvojošajiem, kuri apsver iespēju atgriezties Latvijā. Pilotprojekta ietvaros ir izveidots piecu reģionālo remigrācijas koordinatoru tīkls, kuri ar konsultācijām palīdz tautiešiem atgriezties mājās, bet pašvaldībām – atgūt savus iedzīvotājus, vēstīts portālā Baltic-Ireland.ie.

Ikviens, kurš apsver iespēju atgriezties Latvijā, tiek aicināts aizpildīt anketu, norādot arī vēlamo atgriešanās vietu Latvijā. Savukārt pēc tam konkrētā reģiona koordinators ar interesentu sazinās, uzsākot komunikāciju un sniedzot bezmaksas informatīvu atbalstu uz interesējošajiem jautājumiem.  

Šobrīd tiek veikta īpaša akcija – ikvienam, kurš aizpildīs anketu, būs iespēja laimēt apmaksātu aviobraucienu atpakaļ uz Latviju.
Laimīgās biļetes īpašnieks tiks izlozēts jau 8. oktobrī. Vairāk informācijas iespējams meklēt Facebook lapā: Vieta Ģimenei. Plašāk par pilotprojektu iespējams izlasīt mājaslapā www.paps.lv.