Mežā mirusi atrasta 19 gadu vecā Samanta Monta
Pēc trīs mēnešu meklēšanas mežā nejauši atrasts 2. decembrī pazudušās 19 gadus vecās Samantas Montas Dreimanes līķis. Pēc visa spriežot, viņa no dzīves aizgājusi labprātīgi, atstājot bez mātes savu mazo, vēl gadu nesasniegušo dēlu Markusu.
112
2016. gada 3. marts, 12:23

Mežā mirusi atrasta 19 gadu vecā Samanta Monta

Jauns.lv

Trīs mēnešus pēc pazušanas uzietas 19 gadu vecās Samantas Montas Dreimanes mirstīgās atliekas, kura pirms pazušanas mātei bija nosūtījusi īsziņu, ka vairs neatgriezīsies mājās ar lūgumu parūpēties par viņas astoņus mēnešus veco dēlu Markusu.

Samantas Montas līķis atrasts mežā netālu no Aizkraukles, kur viņa dzīvoja. Vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas, kas varētu liecināt par to, ka jaunā sieviete no dzīves atvadījusies labprātīgi.

2. decembra pēcpusdienā Samanta Monta aizgāja no mājām Aizkrauklē un savai mātei nosūtīja īsziņu: „Piedod, mammu, bet es vairs mājas neatgriezīšos, par daudz viss ir sakrājies. Tu tiešām biji pati labākā mamma pasaulē! Parūpējieties ar Edgaru, lūdzu, par dēliņu Markusu. Mīlu jūs!”.

Trīs mēnešus pazudušo jaunieti bez rezultātiem meklēja gan policija, gan brīvprātīgie no organizācijas „ Bezvests.lv”, gan viņas draugi un klasesbiedri. Nu „Bezvests.lv” izplatījusi bēdīgu ziņu:

 „Jaunietes ķermeni 2. martā pavisam nejauši  atrada privātā meža saimnieks, apsekojot savus īpašumus. Vīrietis par to tūdaļ informēja policiju. Aizkraukles policijas iecirkņa dežurējošā ekipāža nekavējoties ieradās norādītājā vietā un veica visas likumā noteiktās izmeklēšanas darbības.

Tuvinieki – mamma un draudzene – Samantu Montu atpazina. Tā patiešām bija viņa. Vardarbīgas nāves pazīmes vai cīņas pēdas policijas darbinieki nekonstatēja. Precīzs nāves laiks tiks noteikts pēc daudz rūpīgākas ekspertīzes. Pagaidām nav pamata kriminālprocesa uzsākšanai.

Atgādināsim, ka Bezvests.lv brīvprātīgie pazudušās meitenes meklēšanas pasākumus veica janvārī – mēnesi pēc viņas pazušanas. Tika pārmeklēti daudzi ceļmalu un meža iecirkņu kilometri, Daugavas piekraste veikala „Metālists” rajonā, kā arī autoceļa Rīga – Daugavpils apkārtne, kur jaunieti viņas paziņas bija redzējuši pēdējo reizi. Diemžēl toreiz, neraugoties uz visiem pūliņiem, meklēšana nedeva nekādu rezultātu.

Pat ja brīvprātīgie paceltos gaisā ar paraplānu, kā skaidro Aizkraukles policijas inspektors Viktors, mežs tajā vietā, kur tika atrasta Samanta Monta, ir tik biezs un nepārskatāms, ka ieraudzīt viņu no gaisa neizdotos. Jauniete biezoknī bija devusies labprātīgi, krietnu gabalu no tās vietas, kur viņa pēdējo reizi redzēta – aptuveni piecus kilometrus no galvenā autoceļa, turklāt pavisam citā kvadrātā, ne tur, kur viņu meklēja.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Samantas Montas Dreimanes tuviniekiem un draugiem, kā arī visiem, kam nebija vienaldzīgs jaunās sievietes liktenis, kuri visus šos mēnešus pārdzīvoja, juta līdzi un centās palīdzēt meklēšanā”.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Samanta Monta pazuda Aizkrauklē pērnā gada 2. decembrī. Pēc tuvinieku stāstītā viņa šajā dienā izgāja no mājām aptuveni pulksten 14.30. Pusstundu pēc iziešanas no mājām jaunā sieviete tuviniekiem nosūtījusi īsziņu, ka mājās vairs neatgriezīsies. Pēdējo reizi Samanta Monta tika redzēta autobusa pieturā Aizkrauklē 2. decembrī aptuveni pulksten 15.00.

Samantas Montas pamestais dēliņš Markuss ir pavisam maziņš – kad mamma pazuda, viņam bija vien astoņi mēneši.

Kasjauns.lv/Foto: Valsts policija, Evija Trifanova/LETA