foto: Edijs Pālens/LETA
Kopš maija sākuma glābēji no Latvijas ūdenstilpēm izcēluši 45 noslīkušos
Kopš gada sākuma no Latvijas ūdenstilpēm izcelti 64 noslīkuši cilvēki.
112
2018. gada 17. jūlijs, 11:45

Kopš maija sākuma glābēji no Latvijas ūdenstilpēm izcēluši 45 noslīkušos

Jauns.lv / LETA

Rīgā pirmdien no ūdens izcelts kārtējais noslīkušais cilvēks, līdz ar to šovasar kopš 1.maija kopumā glābēji no Latvijas ūdenstilpēm izcēluši 45 noslīkušos, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt kopš gada sākuma no Latvijas ūdenstilpēm izcelti 64 noslīkuši cilvēki.

VUGD gan vērš uzmanību, ka ne visi gadījumi ir saistāmi ar atpūtu pie ūdens vai neuzmanīgu peldēšanos. Iespējams arī, ka cilvēki dažādos apstākļos noslīkuši jau iepriekš un tikai tagad atrasti.

VUGD arī norāda, ka patiesais noslīkušo cilvēku skaits ir vēl lielāks, jo gadījumos, ja noslīkušais jau ir nogādāts krastā un nav jāmeklē, tad VUGD uz notikuma vietu nemaz neizbrauc un līdz ar to šie gadījumi neparādās VUGD apkopotajā statistikā.

Viens no biežākajiem noslīkšanas iemesliem ir peldēšanās alkohola reibumā. Otrs iemesls var būt arī vienkārši cilvēku pārdrošība, piemēram, lēkšana ūdenī nepārbaudītās vietās. Treškārt, karstajā laikā var parādīties veselības problēmas, kuras rodas, sakarsušam cilvēkam pārāk strauji ieejot aukstā ūdenī, skaidro VUGD.

Glābēji atgādina, ka vecākiem arī ar bērniem ir savlaicīgi jāpārrunā tēmas, kas saistītas ar drošību pie ūdens un rīcību ārkārtas situācijās, lai siltajā laikā atpūta pie ūdens nepārvērstos traģēdijā.

Tāpat VUGD atgādina, ka gadījumos, kad redzams, ka cilvēks slīkst, nekavējoties jāizsauc glābēji pa tālruni 112, kā arī pēc iespējas precīzāk jānorāda nelaimes vietas koordinātes un piebraukšanas iespējas.

Tēmas