foto: LETA
Neraksturīgi karstais maijs norāda, kāda kopumā būs šī vasara. Dabas vērotāja prognoze
Jaunietes atvēsinās strūklakā.
Sabiedrība
2018. gada 30. maijs, 14:46

Neraksturīgi karstais maijs norāda, kāda kopumā būs šī vasara. Dabas vērotāja prognoze

Jauns.lv

Karstais un saulainais maijs pieteicis sevi ar siltu un sausu vasaru. Tik neraksturīgs karstums pēdējā pavasara mēnesī norāda uz to, ka kopumā vasara būs silta, saulaina un pirmā tās puse arī sausa, vēsta laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs. 

Arī sals februāra beigās un martā kopumā norādot uz saulainu vasaru. “Ja seko zīmēm dabā, šogad būs mēreni silta vasara. Šogad pavasaris pagāja bez lieliem paliem un tā, savukārt, ir norāde, ka augustā pieaugs nokrišņu iespējamība,” teica Bukšs. 

Jūnijs gaisa temperatūru ziņā būšot tuvu normai, taču sausāks, nekā parasti. Arī laiks ap Jāņiem būs silts, ar īslaicīgu pērkona lietu, bet bez ilgstošiem nokrišņiem. 

Jūlijs būšot silts, reizēm par karsts, ar pērkona lietusgāzēm bagāts vasaras mēnesis. Arī augusts solās būt kopumā silts un saulains, mēneša pirmajā pusē iespējami stipri pērkona negaisi. Augusta otrā puse solās būt silta, saulaina un sausa. Dabas vērotājs teic, iespējams, ka šogad būs viens no saulainākajiem augusta mēnešiem pēdējos gados, bet tas savukārt palielinās mežu ugunsgrēku risku.

Tālāk sekojošais septembris rādās būt jauks un saulains, ar dzestrām naktīm mēneša otrajā pusē. Septembra pirmajā pusē daždien ducinās pērkons, bet laikā ap Miķeļiem (29. septembris) sagaidāmas arī pirmās rudens salnas.