foto: Ekrānuzņēmums
Liepājas teātrim turpmāk būs divi valdes locekļi
Liepājas teātra vadībā turpmāk būs divi valdes locekļi.
Kultūra
2018. gada 21. maijs, 18:27

Liepājas teātrim turpmāk būs divi valdes locekļi

LETA

Liepājas teātra vadībā turpmāk būs divi valdes locekļi, tāpēc izsludināta pretendentu atlase uz otru valdes locekļa amatu, informēja Liepājas domē.

Jaunā valdes locekļa galvenie pienākumi būs teātra finanšu un saimnieciskās darbības nodrošināšana, savukārt līdzšinējais Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins arī turpmāk būs atbildīgs par teātra māksliniecisko darbību.

Kā skaidroja pašvaldībā, lēmums izveidot otru valdes locekļa amatu pieņemts, lai stiprinātu Liepājas teātra nozīmi Latvijas un starptautiskā mērogā, kā arī uzlabotu organizatorisko struktūru.

Pretendenti valdes locekļa atlasei var pieteikties līdz 2018.gada 30.maijam.

Kandidātu nominēšanas komisiju vadīs Liepājas pilsētas pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs. Par komisijas locekļiem ir apstiprināti Liepājas pilsētas domes deputāte Linda Matisone (LRA), Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Personāla daļas vadītāja Aija Nelsone un Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

SIA "Liepājas teātris" kapitāla daļas pieder Liepājas pilsētas domei. Pērn Liepājas teātris strādāja ar 632 904 eiro apgrozījumu un 419 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.