foto: Edijs Pālens/LETA
Sāks tiesāt vīrieti par vairāk nekā 400 000 eiro vērtu rokas pulksteņu nedeklarēšanu
Neskatoties uz pienākumus deklarēt 28 dažādu zīmolu rokas pulksteņus, apsūdzētais tos nedeklarēja un nesaņēma muitas iestāžu atļauju.
112
2018. gada 18. maijs, 12:51

Sāks tiesāt vīrieti par vairāk nekā 400 000 eiro vērtu rokas pulksteņu nedeklarēšanu

LETA

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors Rīgas rajona tiesai nosūtījis krimināllietu pret kādu vīrieti par dažādu dārgu zīmolu rokas pulksteņu pārvadāšanu un glabāšanu bez muitas iestāžu atļaujas, pavēstīja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Apsūdzētais vīrietis ar avioreisu lidoja no Ženēvas caur Kopenhāgenu uz Rīgu, apzinoties, ka viņa bagāžā atrodas ārpus Eiropas Savienības iegādātas preces, kuru glabāšanai un pārvadāšanai nepieciešama muitas iestāžu atļauja.

Neskatoties uz pienākumus deklarēt 28 dažādu zīmolu rokas pulksteņus, apsūdzētais tos nedeklarēja un nesaņēma muitas iestāžu atļauju. Tādējādi apsūdzētais bez muitas iestāžu atļaujas glabāja un pārvadāja minētos pulksteņus - ārpus Eiropas Savienības iegādātu preci 433 612 eiro vērtībā.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 191.panta trešās daļas, par ko draud brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem.