foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
“Par uzvaru!” Rīgā pamanīts autoskolas mācību auto, kurš izrotāts ar PSRS tanka zīmēm
"T-34" bija PSRS armijas bruņojuma tanks, kuru ražoja no 1940. līdz 1958. gadam un kurš tika plaši izmantots Otrajā pasaules karā.
Sabiedrība
2018. gada 14. maijs, 06:14

“Par uzvaru!” Rīgā pamanīts autoskolas mācību auto, kurš izrotāts ar PSRS tanka zīmēm

Jauns.lv

Kāds aculiecinieks portālā “Twitter” ievietojis foto, kurš uzņemts 9. maijā un parāda ar “Gross Autoskolas” plafonu aprīkotu auto, kurš, domājams, par godu “Uzvaras dienai” izrotāts ar PSRS armijas vēsturiskā tanka T-34 zīmēm un sarkano armiju slavinošiem lozungiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mācību auto, kurš izrotāts ar sarkanās armijas tanka nosaukumiem un uzrakstiem “Par uzvaru!”, “Paldies vectēvam par uzvaru!”, pamanīts braucam pa Rīgas centru.

Attēls raisa diskusijas internetā

Sociālajos tīklos auto fotogrāfija izsaukusi gana asas diskusijas.

Daļa aicina nesteigties ar secinājumiem, pieļaujot, ka šobrīd nav zināms, kā auto ticis pie šādiem uzrakstiem, kamēr citi sašutumā vaicā, vai ir pieņemami, ka mācību auto šādā paskatā braukā pa Rīgas ielām.

Izvērtušās arī diskusijas par vēsturi, kurās sociālo tīklu lietotāji strīdas par PSRS armijas lomu un rīcību Otrajā pasaules karā.

Atsevišķi "Twitter" lietotāji sarunās iestarpinājās ar ievērojami skarbākiem izteikumiem.

Portāls Jauns.lv vērsās Drošības policijā (DP) saistībā ar zemāk redzamo lietotāja "@6urovs" komentāru, lūdzot izvērtēt, vai uzrakstītais uzskatāms par naida runu. Atbilde no DP pagaidām nav saņemta.

Spēkrats nepieder autoskolai “Gross” 

Portāls Jauns.lv sazinājās arī ar autoskolu “Gross”, lai noskaidrotu, vai autoskolai zināms par šādu transportlīdzekli un tā instruktoru.

“Gross” pārstāve Elēna Upeniece informēja, ka automašīna nepiederot autoskolai: “Autoskola “Gross” dara Jums zināmu, ka uz redzamās fotogrāfijas nav skolas mašīna, transportlīdzeklis pieder instruktoram, ar kuru bija noslēgts sadarbības līgums. Instruktors ir pašnodarbināta persona, kura noslēdz sadarbības līgumu ar daudzām autoskolām.”

Uzvaras parkā pulcējās tūkstoši

Kā iepriekš ziņots, 9. maijā vairāki tūkstoši cilvēku ieradās nolikt ziedus Uzvaras parkā, atzīmējot tā dēvēto “Uzvaras dienu”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uzvaras dienas svinības Rīgā 2018. gada 9. maijā

Šorīt vairāki tūkstoši cilvēku ieradušies nolikt ziedus Uzvaras parkā, atzīmējot tā dēvēto "Uzvaras dienu".

gallery icon
252

Ziedu nolicēju kolonas priekšgalā gāja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), sev pie rokas vedot kara veterāni, kuras apģērbu rotāja vairāk nekā 20 dažādu izmēru un krāsu medaļas.

Ziedus ieradās nolikt arī Rīgas domes, Jūrmalas domes un Saeimas deputāti no partijas “Saskaņa”.

Viņiem līdzās bija arī virkne ārvalstu – Krievijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Kazahstānas vēstnieki Latvijā, kā arī virkne citu valstu diplomātisko dienestu pārstāvi. Ziedus nolika arī mūziķis Gariks Sukačevs, kurš uzstāsies vakarā.

Ziedus nolika arī akcijas “Nemirstīgais pulks” Rīgā pārstāvji un dalībnieki, kā arī kara veterāni. Daudzu klātesošo apģērbu, kā ierasts, rotāja visdažādākās medaļas, kā arī Georga lentas.