foto: Draugiem.lv
Bijušās prokurores Birutas Lozes slepkavība ir atklāta
112
2018. gada 24. aprīlis, 15:00

Bijušās prokurores Birutas Lozes slepkavība ir atklāta

Jauns.lv

Šā gada 13. aprīlī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki atrada iepriekš meklēšanā izsludināto bijušo totalitāro režīmu noziegumu izmeklēšanas prokurori Birutu Lozi mirušu ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir aizturēts 1967. gadā dzimis vīrietis, kuram tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Portāls Jauns.lv policijā uzzināja, ka, izmeklējot kriminālprocesu par bijušās prokurores Birutas Lozes iespējamo slepkavību, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes

Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (GKrPP KIP) darbinieki 2018. gada 11. aprīlī aizdomās par to aizturēja 1967. gadā dzimušu vīrieti. Aizdomās turētais ir bijis pazīstams ar Birutu Lozi un iepriekš nav sodīts.  

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska stāsta: "Turpinot izmeklēšanu un veicot apjomīgus operatīvos pasākumus un speciālās izmeklēšanas darbības, jau pēc divām dienām, 13. aprīlī, likumsargi atrada Birutas Lozes līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Līķis bija aprakts Saulkrastu novadā, kāpu zonā. Izmeklējamā nozieguma viena no galvenajām versijām – slepkavība izdarīta mantkārīgā nolūkā."

Jauns.lv jau ziņoja, ka 2018. gada 15. martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirknī tika saņemts iesniegums par to, ka 1932. gadā dzimusī Biruta Loze laikā posmā no 13. marta pulksten 21 līdz 14. marta pulksten 9.30 izgājusi no savas dzīvesvietas un bezvēsts pazudusi.

Tā brīvprātīgie meklēja jau teju nedēļu pazudušo bijušo prokurori Lozi

Aizvadītajās brīvdienās brīvprātīgo organizācija "Bezvests.lv" devās meklēt nu jau teju nedēļu pazudušo bijušo prokurori Birutu Lozi, kura 13. vai 14. ...

gallery icon
34

2018. gada 23. martā kriminālprocess par Birutas Lozes pazušanu tika nodots Valsts policijas GKrPP KIP lietvedībā tālākai izmeklēšanai. Izmeklēšanas laikā tika izvirzītas un pārbaudītas vairākas versijas, veikto izmeklēšanas un operatīvo darbību rezultātā tika noskaidrota aizdomās turētā persona, kā arī iespējamais nozieguma motīvs. 

Šobrīd turpinās izmeklēšana noziedzīga nodarījuma apstākļu noskaidrošanai.

Pret aizdomās turēto vīrieti ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 9. punkta – par slepkavību, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās turētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. 

"Valsts policija izsaka pateicību visiem, kuri nebija vienaldzīgi un sniedza viņu rīcībā esošu informāciju," norāda likumsargi.   
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās