foto: AP
Rimšēvičs izvairīgi, bet komentē skandalozo foto. Ar Maliginu devies uz Kamčatku makšķerēt
112
2018. gada 20. februāris, 13:12

Rimšēvičs izvairīgi, bet komentē skandalozo foto. Ar Maliginu devies uz Kamčatku makšķerēt

Jauns.lv

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kurš šodien sasauktajā preses konferencē paziņoja, ka no amata neatkāpsies, jo neatzīst viņam inkriminētos noziegumus un apgalvo, ka savas karjeras laikā valsts centrālajā bankā kukuli nav ne ņēmis, ne prasījis, izvairīgi, tomēr komentējis aģentūras AP publicēto fotogrāfiju, kurā viņš redzams neformālā gaisotnē kopā ar ietekmīgiem cilvēkiem Krievijā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jāatgādina, ka attēlā, kas esot uzņemts 2010. gada 22. augustā, redzams Ilmārs Rimšēvičs saviesīgos apstākļos kompānijā ar Dmitriju Pilsčikovu (attēlā trešais no kreisās puses), kurš tolaik bija ietekmīga figūra Krievijas ieroču tirgū un vadīja Krievijas Informācijas tehnoloģiju institūtu. 

Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš norādīja, ka par šo fotogrāfiju ir sagatavots iesniegums Drošības policijai, jo "ir ļoti daudz pazīmju, ka tā ir falsifikācija."

Pats Rimšēvičs norādīja, ka šo cilvēku viņš nepazīst, taču atzina, ka divas reizes bijis Kamčatkā, taču devies turp nevis medīt, bet makšķerēt lašus ar savu tā laika draugu, nesen mūžībā aizgājušo farmācijas jomas uzņēmēju Valēriju Maliginu - tas bijis vienu reizi, bet otrreiz uz Kamčatku viņš devās uzņēmēja Andra Kreislera kompānijā. 

foto: AP

Sākumā Rimšēvičs apgalvoja, ka fotogrāfiju nav redzējis, tāpēc žurnālisti metās šo situāciju labot, nododot Saulvedim Vārpiņam mobilo tālruni, kurā šo fotogrāfiju var apskatīt, pēc kā Rimšēvičs skaidroja, ka, dodoties tūrisma braucienā, vienlaikus brauc arī citi cilvēki, kuri nav pazīstami. "Jūs sasēžaties autobusā un nezināt, kādi ir tie cilvēki," viņš sacīja, norādot: "Šī nav mana kompānija, šie cilvēki tika salikti vienā lidmašīnā un aizvesti uz upi," sacīja Rimšēvičs. 

Viņš, vaicāts, kāpēc tad fotogrāfijā redzams, sēžot pie viena galda ar šīm personām, aizvien atteicās runāt par konkrēto vakaru, aizbildinoties, ka fotogrāfijas autentiskums vēl ir jāpārbauda un norādot, ka viņa arhīvā šāda attēla nav.

Viņš sacīja: "Vakarā cilvēki pēc makšķerēšanas nāk, ēd vakariņas un pēc tam iet gulēt."

Rimšēvičs norādīja, ka ceļā uz preses konferenci, saņēma informāciju, ka tā ir falsifikācija. 

Jānorāda, ka arī sociālajos tīklos cilvēki meklē pierādījumus par fotogrāfijas viltojumu. Karikatūrists Zemgus Zaharāns "Facebook" publicējis savu izklāstu par to, kāpēc foto pirms publicēšanas tika rediģēts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās