foto: LETA
Rīdziniece pauž sašutumu par cilvēku vienaldzību: uz ielas mirst sētnieks, bet neviens pat neapstājas
Vienības gatve, Rīga.
Sabiedrība
2018. gada 13. februāris, 21:13

Rīdziniece pauž sašutumu par cilvēku vienaldzību: uz ielas mirst sētnieks, bet neviens pat neapstājas

Jauns.lv

Rīdziniece Ruta Rulle sociālajā tīklā “Facebook” dalījusies ar saviem novērojumiem, braucot pa Vienīgas gatvi Rīgā, kur uz ielas gulējis cilvēks ar sniega lāpstu rokās. 

Sieviete raksta: 

“Braucot uz darbu pa Vienības gatvi, pamanīju, ka uz trotuāra blakus trambuļa sliedēm guļ cilvēks ar sniega lāpstu rokās...visi pabrauca garām, pat piebremzējot, bet pabrauca garām. Es, protams, apstājos, izsaucu ātros, bet bija jau daudz par vēlu, bija skaidrs, ka viņš guļ tur jau labu brīdi.”

“Kamēr es ar viņu tur ņēmos, apskatot viņu, meklējot pulsu utt. arī neviens nepienāca, neapstājās, pēc 10 minūtēm viens vīrietis pieskrēja. Kas ar mums sabiedrība notiek?! Es iedomājos, cik daudz tramvaju ar tajos esošiem pasažieriem pabrauca garām, cik auto... un NEVIENS pat neiedomājās izsaukt ātros."

"Ak, kaut jums nekad nenāktos nokļūt šī vīrieša vietā, kad tādi, kā jūs, jums vienkārši paies un pabrauks garām. Tas bija sētnieks, nebija dzēris, viņam bija palicis slikti ar sirdi. Vieglas smiltis Tev, cilvēk! Jā, pirmdiena iesākās ne visai, bet arī tādas dienas vajadzīgas.”

Ar rīdzinieces ierakstu "Facebook" dalījušies vairāk nekā četri tūkstoši cilvēku. Sociālā tīkla lietotāji izteikuši atzinīgus vārdus Rutai, kura nebija vienaldzīga, kamēr daudzi turpat komentāros dalījušies līdzīgos pieredzes stāstos. 

Tēmas