foto: LETA
Kairišs sašutis par ZZS reitingu kāpumu. "Es nesaprotu, kas ar cilvēkiem notiek..."
Režisors Viesturs Kairišs.
Politika
2018. gada 5. februāris, 11:56

Kairišs sašutis par ZZS reitingu kāpumu. "Es nesaprotu, kas ar cilvēkiem notiek..."

Jauns.lv

"Es nespēju izskaidrot ZZS reitingu kāpumu. Es nesaprotu, kas ar cilvēkiem notiek. Man liekas, ka tur ir skaidras līnijas valsts nodevībai – tur runā par to, ka mūsu valsts prezidentu, premjeru apstiprina Putins. Es atvainojos – ko vēl vajag cilvēkiem? ZZS vēlētāji sevi paši šausmīgi diskreditē," režisors Viesturs Kairišs sašutis sacīja RīgaTV 24 raidījumā "TOP5", komentējot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kāpumu partiju reitingos janvārī. 

Viņš ir nesapratnē par to, kāpēc ZZS reitingus nav ietekmējis "oligarhu sarunu" skandāls.

Kairišs raidījumā norādīja, ka diskusijās par "oligarhu sarunām" sabiedrības uzmanība bieži tika vērsta uz citām lietām, nevis aizdomām par valsts nozagšanu. Viņš uzskata, ka tika aizmirsta lietas būtība: "Teikt, ka var diskutēt par to, kā šīs sarunas nokļuva ēterā, kāpēc izmeklēšanas gaita bija nekvalitatīva… Tas viss ir tāda aizsmērēšanās no būtības."

Kairišs aicināja vēlētājus pieprasīt, lai ZZS norobežojas no "oligarhu sarunās" izskanējušā. 

"Ja jūs gribat balsot par ZZS, pieprasiet darbības, kas norobežo jūs no oligarhu sarunās izskanējušajām lietām - vismaz divām: Dūklavu un sadarbību ar Ventspils partiju. Nu šādi nevar pastāvēt - ka pirms vēlēšanām tu ej ar to pašu paketi, kas ir tik šausmīgu aizdomu ēnā," raidījumā pauda Kairišs.