foto: LETA
Arhibīskapam Stankevičam izdevies pārliecināt zaļzemniekus neatbalstīt Stambulas konvenciju
Arhibīskaps devies pie ZZS, kur viņam izdevies mainīt politiķu viedokli par Stambulas konvenciju.
2018. gada 22. janvāris, 15:10

Arhibīskapam Stankevičam izdevies pārliecināt zaļzemniekus neatbalstīt Stambulas konvenciju

Kasjauns.lv

Katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs pārliecinājis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātus neatbalstīt plašu rezonansi guvušo Stambulas konvenciju, šodien Latvijas Radio 1 norādīja ZZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Lai gan Latvija jau ir parakstījusi tā dēvēto Stambulas konvenciju (Eiropas Padomes dokuments par vardarbības ģimenē un vardarbības pret sievietēm novēršanu), tā ir iestrēgusi ratificēšanas fāzē. Par Stambulas konvenciju joprojām tiek lauzti šķēpi kā sabiedrībā, tā viedokļu līderu vidū un arī Latvijas politiķu starpā.

Pagājušajā nedēļā pie zaļzemniekiem viesojies arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, vienlaikus kristīgo baznīcu vadītāji nosūtījuši vēstuli valdībai.

"Baznīcu skatījumā konvencija paver iespējas uzspiest Latvijai sociālā dzimuma ideoloģijā balstītu sabiedrības pārveidošanas projektu, kas būtu pretrunā ar Satversmi," teikts paziņojumā.

Brigmanis domas mainījis

Kā norādīja ZZS līderis Augusts Brigmanis, iepriekš viņš konvenciju atbalstījis, taču pēc tikšanās un sarunas ar arhibīskapu savas domas mainījis. "Es neiedziļināšos visās detaļās, taču Stankeviča kungs daudz par šiem jautājumiem runāja," norādīja politiķis, piebilstot, ka tādā veidolā, kādā tā konvencija ir, tā varētu būt pretrunā ar Latvijas Satversmi.

Tāpat Brigmanis pauda, ka partija neatbalstīs daudz apspriesto Kopdzīves likumu, par kuru savākti 10 000 iedzīvotāju paraksti un tas nonācis izskatīšanā Saeimā.

Latvijas Radio vēsta, ka Stankevičs plāno apmeklēt arī Nacionālo apvienību un partiju "Saskaņa", lai pārliecinātu arī šos politiskos spēkus.