foto: REUTERS
Nākamnedēļ laika apstākļi būtiski mainīsies, prognozē sinoptiķi
Sabiedrība
2018. gada 11. janvāris, 20:21

Nākamnedēļ laika apstākļi būtiski mainīsies, prognozē sinoptiķi

Kasjauns.lv

Šīs nedēļas izskaņā un nākošās nedēļas sākumā vēl aizvien laika apstākļus noteiks anticiklons - temperatūra pazemināsies, nokrišņi nav gaidāmi un saglabāsies kailsala apstākļi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā informē, ka piektdien un brīvdienās Latvijā atmosfēras spiediens turpinās paaugstināties, tomēr mākoņu daudzums būs samērā liels, tikai brīžiem uzspīdēs saule. Būtiski nokrišņi nav gaidāmi, lai gan zemo mākoņu dēļ dažbrīd iespējama neliela snigšana atsevišķos Latvijas rajonos. Gaisa temperatūra šajās dienās pakāpeniski pazemināsies, un jau naktī uz svētdienu minimālā gaisa temperatūra būs -5...-10 grādi, bet dienā nepārsniegs -2...-7 grādus.

Jaunās nedēļas sākumā, no rietumiem tuvojoties ciklonam, austrumu puses vēji pakāpeniski pieņemsies spēkā, un jau otrdien vakarā brāzmās visā Latvijas teritorijā sasniegs 15-19 metrus sekundē. 

Brāzmainais vējš pierims tikai nedēļas otrajā pusē. Nedēļas sākumā minimālā gaisa temperatūra naktīs gaidāma -6...-12, maksimālā dienā -3...-8 grādu robežās, bet pakāpeniski nedēļas gaitā tā jau paaugstināsies, nedēļas izskaņā gaiss naktīs atdzisīs vairs tikai līdz 0...-5 grādiem, bet dienā jau sasniegs +1...-2 grādus.

Ciklona nesto sniegu sagaidīsim tikai nedēļas vidū. Pateicoties brāzmainajiem austrumu puses vējiem, nedaudz putinās, redzamība būs pasliktināta. Teritorijas lielākajā daļā izveidosies sniega sega, kas varētu sasniegt 2-6 cm.

Nedēļas sākumā un vidū, pieturoties zemām gaisa temperatūrām, augstam mitrumam un brāzmainam vējam, komforta jeb sajūtu temperatūra būs ievērojami zemāka, īpaši nakts un rīta stundās. Piemēram, otrdienas rītā komforta temperatūra Latvijā varētu sasniegt -10...-16 grādus, prognozē sinoptiķi.