foto: Facebook.com
Liepājas cietumā miris jaunietis, kurš pirms pusgada dzērumā Rojā tīšām uzbrauca Artūram
Cietumā miris jaunietis, kurš pirms pusgada Rojā pēc Zvejnieksvētku ballītes sakropļoja savu vienaudzi, viņam speciāli virsū uztriecoties ar automašīnu. Attēlā: mirušais noziedznieks aizturēšanas brīdī.
112
2018. gada 11. janvāris, 11:41

Liepājas cietumā miris jaunietis, kurš pirms pusgada dzērumā Rojā tīšām uzbrauca Artūram

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Cietumā miris 34 gadus vecais huligāns, kurš pirms pusgada Rojā, pēc Zvejnieksvētku pasākumiem, alkohola un narkotiku reibumā notrieca 33 gadus veco Artūru, kurš pēc gūtajām traumām joprojām atgūstas no smagajiem ievainojumiem un pašlaik pārvietojas ratiņkrēslā, bet nezaudē cerības atkal staigāt.

foto: Facebook.com
Cietumā miris jaunietis, kurš pirms pusgada Rojā pēc Zvejnieksvētku ballītes sakropļoja savu vienaudzi, viņam speciāli virsū uztriecoties ar automašīnu. Attēlā: mirušais noziedznieks aizturēšanas brīdī.

Pagājušā gada 9. jūlijā visu Latviju šokēja nežēlīgs piedzēruša huligāna uzbrukums. Pēc konflikta Rojas Zvejnieksvētkos satrakojies un piedzēries 1983. gadā dzimis dundadznieks ar „Chrysler” kabrioletu speciāli lielā ātrumā uzbrauca Artūram, kurš viņu iepriekš bija centies nomierināt. Artūrs tika smagi ievainots, viņam konstatēja vairākus kāju lūzumus un citas traumas. Savukārt Artūru notriekušais jaunietis aizbrauca no notikuma vietas un vēlāk narkotiku un 1,4 promiļu lielā alkohola reibumā tika aizturēts.

Ieslodzījumu vietu pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ināra Makārova Kasjauns.lv paziņoja, ka nesen ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem notiesātais noziedznieks ir miris. Makārova Kasjauns.lv stāsta: „Ieslodzītais mira 9. janvārī. Konstatējot ieslodzītā veselības problēmas, nekavējoties tika izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība, bet pēc 40 minūšu pūlēm, dzīvību glābt neizdevās. Kā katrā nāves gadījumā, ir ierosināts Kriminālprocess, veiktas ekspertīzes, pēc kurām tiks noteikts precīzs ieslodzītā nāves cēlonis. Vardarbīgas nāves pazīmes nav konstatētas”.

Artūra māsa Ilona Kasjauns.lv teica, ka ir šokā par šo vēsti, jo „cerējām, ka vismaz pēc izlaišanas no cietuma (no viņa) saņemtu kaut kādu daļu no ārstniecības izdevumiem Artūra ārstēšanai un zālēm, jo tie ģimenes mūsu ģimenei ir ļoti lieli”.

Bijis ne tikai alkohola, bet arī narkotiku dullumā

Vēlāk policija paziņoja, ka dundadzniekam jau iepriekš bija noteikts liegums vadīt automašīnu, nozieguma brīdī tas bija beidzies, taču viņam nebija Latvijā reģistrētās vadītāja apliecības. Par notikušo tika ierosināts kriminālprocess un vainīgajam Talsu tiesa piesprieda piecu gadu ilgu cietumsodu, kuru viņš sāka izciest Liepājas cietumā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Madara Šeršņova Kasjauns.lv arī norādīja, ka vainīgais bijis ne tikai alkohola, bet arī narkotiku reibumā:

„Valsts policija minēto kriminālprocesu pagājušā gada 6. oktobrī nodeva Talsu rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 125. panta 1. daļas - par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Personai izmeklēšanas laikā bija piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Tāpat minētā persona pēc notikuma tika nogādāta uz narkotisko vielu pārbaudi. Par narkotisko vielu lietošanas faktu tika sastādīts protokols un vīrietis tika administratīvi sodīts”.

„Cerības uz staigāšanu ir”

foto: Facebook un ekrānuzņēmums no video
Artūrs, kuru pērn Zvejnieksvētkos Rojā notrieca kāda jaunieša vadīts auto.

Par to, kā Artūram pašlaik klājas viņa māsa Kasjauns.lv pastāstīja: „Brālis pašlaik atrodas ratiņkrēslā, darām visu, kas mūsu spēkos, lai viņš atkal varētu staigāt - fizioterapija, izieti pāris rehabilitācijas kursi. Bet sakarā ar smagiem kāju nervu bojājumiem brālim ir lieli jušanas un kustību traucējumi pēdās un līdz ar to pagaidām staigāšana nav iespējama. Lai sāktu stutēties kājās, ir nepieciešamas speciālas ortozes un ceļu fiksatori, kurus valsts birokrātijas dēļ joprojām neesam saņēmuši, kā arī ilgstoša rehabilitācija. Lai arī neliels, bet progress tomēr ir un cerība uz staigāšanu arī! Kavēšanās ar rehabilitāciju ir lielo rindu dēļ, bet ceram, ka drīzumā saņemsim zvanu no nacionālā rehabilitācijas centra Vaivaros, kopš iesniedzām dokumentus rehabilitācijai ir pagājuši gandrīz pieci mēneši”.

Artūram tika veiktas vairākas operācijas un cilvēki viņa atlabšanai tika aicināti ziedot asinis.