foto: Druvis Ābrams/poga.lv
Saldu terorizē jauniešu banda. Aigars: "Viņi četratā kārtīgi mani nospārdīja"
Saldus – medus piliens Kurzemē – pārvērties par rūgtu pilienu. Latvijas „saldāko pilsētu” terorizē jauniešu banda.
Novadu ziņas
2018. gada 15. janvāris, 06:46

Saldu terorizē jauniešu banda. Aigars: "Viņi četratā kārtīgi mani nospārdīja"

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

No bandītu uzbrukuma cietuši vairāki pilsētnieki, vienam otram pat nācies ilgstoši ārstēties slimnīcā. Saldū jau vairākus mēnešus uzdarbojas jauniešu banda, kura pilsētniekiem neļauj mierīgi dzīvot un apdraud viņu drošību. Huligāni trokšņo, kaujas, sabiedriskās vietās lieto alkoholu un uzbrūk garāmgājējiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par huligānu ālēšanos uztraukušies ne tikai pilsētnieki, bet arī pašvaldība, kura nesen rīkoja pat īpašu sēdi, lai apspriestu pilsētā izveidojušos situāciju. Ja vairums saldenieku pārliecināti, ka pilsētu terorizē jauniešu banda, tad atbildīgās amatpersonas uzskata, ka viss nemaz tik traki neesot – uzdarbojas tikai atsevišķi pusaudži, kuri nu jau ir nonākuši policijas redzeslokā.

„Viņi četratā kārtīgi mani nospārdīja”

Pirms Ziemassvētkiem četru huligānu nospārdīts slimnīcā nokļuva saldenieks Aigars Arols, kurš savu nepatīkamo piedzīvojumu pērnā gada 19. decembrī aprakstījis savā "Facebook" profilā. Viņam "īsta Ziemassvētku dāvana" bija desmit dienas pavadītas slimnīcā:

„Kad aizrādīju par alkohola lietošanu un čurāšanu sabiedriskā vietā - pašā Saldus centrā pulksten 20.30, viņi četratā kārtīgi mani nospārdīja. Pēc izveseļošanās atkal redzēju jauniešu kompāniju - atkal dzer un trokšņo, necenzētas lamas, solījumi piekaut, draudi nodedzināt māju.

Valsts policija cīnās ar sekām, ja kāds uzdrošinās uzrakstīt iesniegumu. Pašvaldības policija pat necenšas saprast, kur īsti tas notiek, jo piebraukt ar mašīnu nav iespējams - jāpaiet kājām, bet tas ir tik dikti sarežģīti! Piebrauc viņpus upei (Ciecerei) pie tenisa kortiem, paskatās pa auto logu, konstatē, ka viss jau noklusis un aizbrauc siltumā gaidīt algas dienu par mēneša "nopūlēšanos" veicot pārrunas un izsakot brīdinājumus. Ko man darīt? Ko darīt maniem ģimenes locekļiem? Ko darīt maniem kaimiņiem, kam regulāri jāstaigā pa taciņu gar Cieceres upi uz Zvejnieku ielas pusi?”

Sociālo tīklu lietotāji neskopojas ar atbalstu Arola viedoklim un vietējo kārtības sargu nosodījumu. Lūk, viens ieraksts: „Nākas secināt, ka Saldus ir tāda krimināla pilsēta, tur labāk nerādīties. Pa svētkiem tur tika piekauti man labi zināmi cilvēki. Paldies Dievam, bez slimnīcas, bet varēja būt vēl ļaunāk. Nu nesmuki... Nez ko par to visu domā policija un pašvaldība? Vai viņiem tiešām vienalga, ka tādi šmurguļi sabojā slavu tik skaistai pilsētai?”

Kāda cita saldeniece Saldus novada pašvaldībai adresē pārmetumu: „Uzvārdi sen zināmi. Kāpēc tāda bezspēcība šo puisīšu priekšā?”

Pašvaldības policija: „Pilsētā nav huligānu bandu, ir tikai grupiņa jauniešu”

foto: Saldus novada pašvaldība
Saldus pašvaldības policijas priekšnieks Rolands Marģelis (no kreisās) un Valsts policijas Saldus iecirkņa priekšnieks Indulis Blīgzna norūpējušies par huligānu ālēšanos.

Saldus novada pašvaldības policijas priekšnieks Rolands Marģelis gan nedomā, ka pilsētā uzdarbojas jauniešu banda. Viņš portālam Kasjauns.lv teica:

„Saldus novada pašvaldības policija ir informēta par šo atgadījumu. Valsts policijas Kurzemes reģiona Saldus iecirknī ir uzsākts kriminālprocess par šo gadījumu. Saldus pilsētā nav huligānu bandu, ir tikai grupiņa jauniešu, kuri regulāri izdara administratīvos pārkāpumus. Šie jaunieši ir saukti pie administratīvās atbildības, kā arī viņiem ir norādīti korekcijas procesi. Tāpat arī sodīti ir šo jauniešu vecāki par aprūpes pienākumu nepildīšanu. Daļa no šiem jauniešiem ir izdarījusi arī noziedzīgus nodarījumus. Par daļu no tiem vēl notiek izmeklēšana, daļa ir nodota kriminālvajāšanai”.

Pašā gada sākumā Saldus novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Zusts uz sarunu par šo tēmu izsauca Saldus pašvaldības policijas priekšnieku Rolandu Marģeli, Valsts policijas Saldus iecirkņa priekšnieku Induli Blīgznu un Saldus Boksa kluba vadītāju Ansi Pūci. Pašvaldība informē, ka pilsētā notikuši vairāki incidenti, „kuros iesaistīta kāda jauniešu grupa, kura pārkāpj sabiedriskās kārtības noteikumus un apdraud mūsu drošību. Reaģējot uz situāciju, pagājušā gada nogalē pašvaldība ierīkoja trauksmes pogu Saldus Mūzikas un Mākslas skolā, kā arī izvietoja piecas papildus video novērošanas kameras. Pašvaldības policijai šogad paredzēts ierīkot vēl vairākas kameras. Māris Zusts uzdeva pašvaldības policijai veikt papildu patruļas nedēļas nogalēs, kā arī rīkot regulārus drošības reidus pilsētā”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Gatavību savaldīt trakojošos huligānus izteica arī Saldus Boksa kluba vadītājs. Saldenieki tiek brīdināti par izveidojušos situāciju un tiek aicināti par jebkādām aizdomīgām situācijām un kompānijām zvanīt policijai.

Valsts policija: „Vecāki neiesaistās savu pusaudžu audzināšanā”

Savukārt Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Signe Šteinberga Kasjauns.lv pastāstīja: „Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, notiek pirmstiesas izmeklēšana, kuras ietvaros arī tiek skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Runāt par bandām, kas apdraud iedzīvotāju drošību Saldus pilsētā, būtu pārspīlēti. Tomēr jāuzsver, ka Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirknis sadarbībā ar pašvaldības policiju pievērš uzmanību jauniešiem, kas vēlās vakara un nakts stundās pavada laiku sabiedriskās vietās, uzrunā garāmgājējus, uzvedas skaļi un traucē iedzīvotāju mieru. Te runa ir par atsevišķiem jauniešiem, kuri ir nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem pārkāpumiem. Diemžēl realitāte ir tāda, ka vecāki reizēm netiek galā un neiesaistās savu pusaudžu audzināšanā. Tad viņi nonāk uz ielas un brīvo laiku pavada pēc saviem ieskatiem.

Vēlamies uzsvērt, ka nonākot šādās un līdzīgās situācijās (Rolanda stāstā minētajai) svarīgi ir novērtēt situāciju un izlemt, vai personīga iesaistīšanās neapdraud paša drošību. Tādēļ vēlamies aicināt vispirms informēt policiju par notiekošo, lai varam nekavējoties ierasties, reaģēt, iesaistīties un risināt sarežģījumus”.