foto: LETA
Līdz ar spriedumu par krāpniecību amatu zaudē Garkalnes vicemērs, saskaņietis Silovs
Stājoties spēkā notiesājošam tiesas spriedumam, amatu zaudē Garkalnes novada vicemērs no "Saskaņas".
Novadu ziņas
2017. gada 4. decembris, 20:41

Līdz ar spriedumu par krāpniecību amatu zaudē Garkalnes vicemērs, saskaņietis Silovs

Kasjauns.lv/LETA

Stājoties spēkā notiesājošam tiesas spriedumam, deputāta mandātu zaudējis Garkalnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Silovs (S).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šis jautājums šovakar tika skatīts Garkalnes novada domes ārkārtas sēdē. Domes priekšsēdētāja dēls, sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Mārcis Bauze-Krastiņš apstiprināja, ka Silova pilnvaras pašvaldībā ir beigušās. Dome šovakar pieņēmusi konstatējošu lēmumu, kas tika nosūtīts vēlēšanu komisijai, lai tā savukārt varētu lemt par deputāta mandāta apstiprināšanu nākamajam deputātam pēc saraksta.

Sēde par priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu nav vēl bijusi, piebilda Bauze-Krastiņš.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija, Silova vietā pašvaldības deputāta mandātu varētu saņemt Aleksandrs Bahmarovs (S).

Pirms nepilniem trim gadiem Silovam Rīgas rajona tiesa krimināllietā par krāpšanu lielā apmērā piespriedusi reālu trīs gadu cietumsodu. Šo spriedumu Silovs pārsūdzēja, tomēr portāls "Pietiek.com" vēsta, ka krimināllietas iztiesāšana noslēgusies un tiesa notiesājošo spriedumu pēc būtības nav mainījusi, tomēr reālo cietumsodu aizstājot ar 19 000 eiro soda naudu.

Līdz ar notiesājošu tiesas spriedumu atbilstoši Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumam Silovs kopš 28.novembra vairs nav deputāts. Visu laiku kopš pirmās instances tiesas sprieduma Silovs strādājis pašvaldībā.

Jau ziņots, ka Silovam celtā apsūdzība ir par notikumiem, kas risinājušies, kad viņš vēl pildījis Garkalnes novada mēra pienākumus vienā no iepriekšējiem domes sasaukumiem. Amatpersona slēpusi ar dienesta automašīnu "Toyota Land Cruiser" dzērumā izraisītās avārijas pēdas, iepriekš vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Silovs notikušajā iesaistījis arī sievu, izmānījis apdrošināšanas atlīdzību, bet vēlāk abi ar dzīvesbiedri nonākuši uz apsūdzēto sola. Sievai Jeļenai Silovai tiesa noteica nosacītu brīvības atņemšanu.

Silovam apsūdzība bija celta pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas - par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, vai ja tā izdarīta, iegūstot narkotiskās, psihotropās, stipri iedarbīgās, indīgās vai radioaktīvās vielas, sprāgstvielas, šaujamieročus vai munīciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās