foto: facebook.com/liva.grudule.3
"Ziniet, trūkst vārdu..." Brāļu kapu apmeklējums 18. novembrī ģimenei beidzas ar rūgtuma izjūtu
Piebalgas muzeju apvienības "Orisāre" vadītāja Līva Grudule ar meitu.
Sabiedrība
2017. gada 19. novembris, 10:01

"Ziniet, trūkst vārdu..." Brāļu kapu apmeklējums 18. novembrī ģimenei beidzas ar rūgtuma izjūtu

Kasjauns.lv

“Ja 18.novembra vakarā 2017. gadā latvieti var sodīt par Brāļu kapu apmeklējumu, tad ar mums ir traģiskāk, nekā spējam iedomāties,” savos secinājumos tieša ir Piebalgas muzeju apvienības "Orisāre" vadītāja Līva Grudule. Viņa 18. novembrī kopā ar ģimeni no Vecpiebalgas ieradusies Rīgā un valsts svētkos kā allaž devusies tradicionālajā ģimenes gājienā pie Mātes Latvijas, taču... apsargs viņus no turienes aizraidījis un piedraudējis ar sodu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Tradicionālais ģimenes gājiens pie Mātes Latvijas. Šoreiz ar šoka momentu. Pie Mūžīgās uguns mūs sagaidīja kungs, kurš brīdināja, ka kapus slēdz 17.00,” Līva Grudule sociālajos tīklos atklāj savus iespaidus par piedzīvoto Latvijas dzimšanas dienā. Darbinieks sacījis, ka tiks ieslēgta signalizācija un, ja ģimene dosies tālāk, atbrauks atbildīgie dienesti, un apmeklētāji tiks arestēti. “Kad iebildām, ka braucam šurp jau padsmit gadus, kungs jautāja, vai vienmēr tā pa naktīm pa kapiem staigājam...” viņa atceras.

foto: facebook.com/liva.grudule.3

Latvijas valstij nozīmīgo vietu apmeklējums ģimenei beidzies ar patiesi savādām izjūtām. “Ziniet, trūkst vārdu. Ja 18.novembra vakarā 2017. gadā latvieti var sodīt par Brāļu kapu apmeklējumu, tad ar mums ir traģiskāk, nekā spējam iedomāties,” atzīst Līva Grudule.