Runā Rīga
2017. gada 3. novembris, 15:43

Rīgas domē atklās ceļojošo fotoizstādi "Latvijas Būvmāksla 100 gados"

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Pirmdien, 6. novembrī, plkst.16 par godu Latvijas valsts simtgadei Rīgas domes vestibilā (Rātslaukums 1) atklās ceļojošo fotoizstādi „Latvijas Būvmāksla 100 gados”. Izstādi atklās Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce.

Izstādē būs apskatāmi fotostāsti par Latvijā nozīmīgu būvmākslas objektu arhitektūru, tapšanu, rekonstrukciju un restaurāciju, apvienojot vēsturisko un mūsdienu informatīvo un fotomateriālu. Konceptuālais izstādes saturs gadsimta griezumā pievērš uzmanību tādām svarīgām Latvijas vērtībām kā arhitektūra un būvmāksla, radošās un racionālās domas balanss

Izstādē eksponēta VEF Kultūras pils pārbūve, jūgendstila pērle Pārdaugavā, viesnīcas „Rīga” pārbūve, gājēju un autoceļu tilti, hidrobūves un termināļi, ēkas Sparģeļu ielā rekonstrukcija, modernās augstceltnes „Filozofu Rezidence”, lidostas „Rīga” rekonstrukcija, Rīgas muzeji – esošie un topošie, Marka Rotko mākslas centrs, strūklakas un televīzijas tornis.

Izstādes veidotāji ir biedrība „Building Design and Construction Council”.