foto: Ekrānuzņēmums
"Tēvijas sargi" kļuvuši par Tēvijas klauniem. Līderis skaidro, ko īsti nozīmē viņu "pastaigas"
Cilvēki internetā iesmej par puišu aktivitātēm. Organizācijas vadītājs skaidro, kas īsti gribējuši pateikt ar mulsinošo vēstījumu, kas drīzāk atgādināja "urlu" grupējuma izdarības.
2017. gada 4. oktobris, 19:10

"Tēvijas sargi" kļuvuši par Tēvijas klauniem. Līderis skaidro, ko īsti nozīmē viņu "pastaigas"

Kasjauns.lv

Sociālo tīklu lietotāji sacenšas asprātībā, piedāvājot arvien jaunus un jaunus attēlus, kuros galvenie varoņi ir bēdīgi slavenie "Tēvijas sargi" jeb nacionāli tendētā organizācija, kas draudīgā paskatā dodas patruļās, paši saucot tās par "pastaigām".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākotnēji biedējošu attēlu sociālajos tīklos publicēja pati 2004.gadā dibinātā organizācijā, melnās jakās ar muguru pret kameru pozējot, piemēram, pie bēgļu patvēruma centra Muceniekos. Ja bilde vēl nebūtu nekas sevišķs, tās paraksts gan lika noskurināties daudziem:

Vēlāk uzmanību notiekošajam pievērsa arī Drošības policija, sakot, ka šie puiši ir viņu redzeslokā un īpatnējās "pastaigas" tikšot izvērtētas.

Kamēr izvērtēšana notiek, tviterī cilvēki demonstrē savu izdomu, proti, kur gan vēl būtu nepieciešama "Tēvijas sargu" dalība. Izrādās, visur.

Ieraksts no feisbuka pazudis

"Tēvijas sargu" viens no līderiem ir nacionāli noskaņotais Jānis Sils, kurš savulaik bija viens no organizācijas "Klubs 415" dibinātājiem, - no šīs organizācijas vēlāk izveidojās "Visu Latvijai".

Sils iepriekš izteicies, ka sevi un savus biedrus par radikāļiem neuzskata un paudis neizpratni par gadījumiem, kad šādi tomēr tiek nodēvēti.

Feisbukā publiskotais ieraksts no vietnes drīz pazudis. "Tēvijas sargi" uzskata, ka tas noticis, pateicoties kreiso radikāļu sūdzībām. Trešdienas vakarā savukārt parādījies cits vēstījums, proti, Jānis Sils komentē, ko īsti puiši gribējuši vēstīt ar pastaigu Muceniekos:

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās