foto: Ieva Lūka/LETA
Tiesa par prettiesisku atzīst VUGD rīcību, glābšanas darbu laikā pārvietojoties pa zālienu pie mājas Jelgavā
Ugunsdzēšamā šļūtene.
112
2017. gada 5. septembris, 11:59

Tiesa par prettiesisku atzīst VUGD rīcību, glābšanas darbu laikā pārvietojoties pa zālienu pie mājas Jelgavā

LETA

Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama tiesnesis Aldis Vīksne lēmis daļēji apmierināt SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) pieteikumu pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), atzīstot par prettiesisku dienesta faktisko rīcību, glābšanas darbu laikā pārvietojoties ar specializēto transportlīdzekli pa zaļo zonu pie mājas Jelgavā, noskaidroja aģentūra LETA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ne JNĪP, ne VUGD plašāk nekomentē JNĪP pieteikuma būtību. Jelgavas namu apsaimniekotāja vecākā juriste Sandra Galvanovska aģentūru LETA informēja, ka konkrētajā gadījumā dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki, kuru uzdevumā JNĪP iesniegusi tiesā pieteikumu par faktiskās rīcības atzīšanu par prettiesisku un mantisko zaudējumu atlīdzinājumu, nav pilnvarojuši pārvaldnieku publiski sniegt informāciju par zaudējumu nodarīšanas faktu un apmēru.

Savukārt tiesas Jelgavas tiesu nama kancelejas vadītāja Linda Lindere skaidroja, ka tiesa atzina par prettiesisku VUGD rīcību, pārvietojoties ar specializēto transportlīdzekli pa zaļo zonu pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Asteru ielā 16, Jelgavā, tajā skaitā pa betona plāksnēm izlikto gājējiem paredzēto celiņu.

Tiesa lēma neapmierināt JNĪP pieteikumu daļā par 629 eiro zaudējumu atlīdzināšanu par sabojāto aizsargapmali, gājēju celiņu un zaļo zonu, skaidroja Lindere.

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Ilze Dāme Birziņa uzsvēra, ka minētajā gadījumā dienesta darbinieki veica glābšanas darbus un rīkojās saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

Tā kā VUGD neatzīst tiesas spriedumu, plānots iesniegt apelācijas sūdzību.