foto: LETA
Zatlers atminas kādu senu gadījumu ar Šleseru, kas apliecina - oligarhu sarunas ir īstas
Politika
2017. gada 11. augusts, 13:19

Zatlers atminas kādu senu gadījumu ar Šleseru, kas apliecina - oligarhu sarunas ir īstas

Kasjauns.lv

"Tās sarunas ir īstas. Kāpēc man ir tāda pārliecība? Pie manis atnāca Šlesers un personīgi pateica "Prezidenta kungs, mani "Rīdzenē" noklausās. Dariet kaut ko"," bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers atklāja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot sabiedrībā izskanējušās bažas par publicēto "oligarhu sarunu" autentiskumu. 

Zatlers raidījumā atminējās sarunu, kas viņa prezidentūras laikā notika starp viņu un vienu no "oligarhu sarunu" dalībniekiem Aināru Šleseru. Šlesers esot sūdzējies par to, ka viņa sarunas noklausās, un lūdzis Zatleru kaut ko darīt lietas labā. 

"Tās sarunas ir īstas. Kāpēc man ir tāda pārliecība? Pie manis atnāca Šlesers un personīgi pateica "Prezidenta kungs, mani Rīdzenē noklausās. Dariet kaut ko. Man no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) tāds un tāds cilvēks to pateica"," raidījumā sacīja eksprezidents.

Zatlers esot Šleseram jautājis, kurš KNAB darbinieks viņam sniedzis šādu informāciju, taču Šlesers nav vēlējies atklāt šī cilvēka vārdu. 

"Lai kaut kā viņu atspēkotu, es jautāju "Nu kāds ir uzvārds tam cilvēkam, kas ziņo no KNAB?", viņš saka "Es jums neteikšu". Nu ja neteiks, tad mūsu saruna ir beigusies," Zatlers atsauca atmiņā notikušo sarunu.

Eksprezidents norādīja, ka ir pārsteigts par to, ka šīs sarunas turpinājās: "Tas, kas mani pārsteidz, ir tas, ka viņi zināja, ka viņus noklausījās, un turpināja."