Mazā Ivana meklēšanā cilvēki bezatbildīgi linčo zēna māti: viņa "kaut ko zinot, bet to slēpj"
Sabiedrība
2017. gada 5. jūlijs, 23:39

Mazā Ivana meklēšanā cilvēki bezatbildīgi linčo zēna māti: viņa "kaut ko zinot, bet to slēpj"

Kasjauns.lv

Jau piekto dienu pazudis 5 gadus vecais liepājnieks Ivans Berladins. Milzīgā haosa dēļ koordinētu meklēšanu ar brīvprātīgo palīdzību nebija iespējams realizēt, tāpēc tā patlaban atlikta, un meklēšanu veic Valsts policija. Tikmēr raidījums "Degpunktā" secinājis, kāpēc iedzīvotāju pašdarbība izgāzusies - lietā gluži vienkārši sāka prevalēt pārāk daudz spekulāciju un pieņēmumu.

Brīvprātīgo iesaiste Ivana meklēšanā tika pārtraukta otrdienas vakarā - pārāk liels bijis haoss. Taču cilvēki patstāvīgi turpina puisēnu meklēt un savā starpā pārspriež versijas, kas ir viena par otru sensacionālākas. Pazušanas versijas ir katram.

Raidījums "Degpunktā" vēsta, ka vieni tic gaišreģu un magu teiktajam, citi uzskata, ka Ivans jau aizvests no Latvijas. 

Audiotiešraidē, kas savstarpēji saistīja meklēšanā iesaistītos, cilvēki viens pēc otra dalījās savās versijās (no tām neviena nav guvusi apstiprinājumu - red.):

"Nē, viņš grib mukt no ģimenes! Viņš zina, ka tāda ažiotāža sacelta, ka būs pakaļā viņam mājās," vēsta kāda anonīma sieviete. 

"Viņš sen jau nav Liepājā, tur nav ko meklēt," ziņo kāds vīrietis.

Kāds cits cilvēks pauž pārliecību, ka Ivans esot pie kādas pensionāres, kas viņu ar pīrādziņiem un konfektēm baro un neko nezina par meklēšanas pasākumiem.

Cita sieviete "zina" teikt, ka bērns varētu būt nobijies no lielā pūļa, kas stāv pie viņa mājām.

Taču lielāko pelavu dozu gan no meklētājiem, gan internetā saņem Ivana māte Zoja, kuru gāna par nepietiekošu uzmanību pret bērnu, turklāt Ivana brālim esot pavēlēts "turēt muti".

foto: Facebook
Ivana mamma Zoja.

"Viņi kaut ko zina - visi. Tikai tāpēc mēs vakar bijām pie viņiem dzīvoklī. Pirmkārt, vecmāmiņa ātri aizvilka prom brāli, jo viņš vēlējās nākt pie mums runāt. Arī pati māte likās ļoti dīvaina, viņa it kā bija pretimnākoša, bet tajā pašā laikā mīmikas un sejas izteiksmes liecināja par ko citu. Viss pilnībā liecināja, ka viņa kaut ko zina. Arī vecmāmiņa zina," mēļo vēl kāda Ivana meklētāja.

Portāls Kasjauns.lv saņēmis vairāku it kā ekstrasensu piedāvājumus palīdzēt bērnu atrast. Organizācija Bezvēsts.lv norāda, ka nekad neviens gaišreģis nav spējis palīdzēt sameklēt bez vēsts pazudušu cilvēku un arī Ivana meklēšanā uz šādiem niekiem aicina nereaģēt.