foto: ekrānuzņēmums no video
Bauskas policistiem, kuri noskatījās kā piekauj cilvēku, piemēro rājienu un piezīmi
Bauskas policisti saņēmuši visai maigus sodus par neprofesionālu rīcību.
112
2017. gada 27. jūnijs, 17:36

Bauskas policistiem, kuri noskatījās kā piekauj cilvēku, piemēro rājienu un piezīmi

LETA

Par neprofesionālu rīcību kautiņa laikā maija beigās pie spēļu zāles Bauskā diviem policistiem piemēroti disciplinārsodi - rājiens un piezīme -, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izvērtējot video, kurā bija redzams, ka vīrietis policijas formastērpā iesēdās policijas automašīnā, nevis izšķīra pie spēļu zāles notiekošo konfliktu, pēc sitiena aizturēja sitēju vai sniedza tūlītēju palīdzību nokautētajam, - nolemts piemērot disciplinārsodus policistiem, kas atradās pie spēļu zāles.

Policijas amatpersonai, kuras rīcība tika fiksēta video ierakstā, par pasīvu un neprofesionālu rīcību piemērots rājiens. Tāpat nolemts, ka policists turpmāk veiks darba pienākumus, kas ikdienā nebūs saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un reaģēšanu notikumu vietās.

Savukārt policijas amatpersonai, kura netika konstatēta video ierakstā, bet bija notikuma vietā automašīnā, par neprofesionālu rīcību piemērota piezīme.

Jau vēstīts, ka iepriekš Valsts policija no amata atstādinājusi divus policistus saistībā ar iespējamo neiesaistīšanos kautiņa izšķiršanā Bauskā, informēja Valsts policijā.

Zemgales reģiona pārvaldē ierosināta disciplinārlieta pret divām Valsts policijas amatpersonām par neprofesionālu rīcību konflikta atrisināšanā. Abi policisti uz disciplinārlietas izskatīšanas laiku atstādināti no amata pienākumu pildīšanas.

Sociālajā tīklā "Facebook" tika ievietots video, kurā bija redzami trīs acīmredzot konfliktējoši vīrieši pie lielveikala Bauskas centrā. Viens no vīriešiem bija tērpts policijas formastērpā, bet divi - civilā. Kādā brīdī viens civilā tērptais vīrietis nokautēja otru, kurš palika guļam uz asfalta auto stāvvietā. Video redzams, ka sitējs pameta notikuma vietu un pievienojas grupiņai citu cilvēku.

Aptuveni minūti garajā video vīrietis policijas formastērpā nevis izšķīra konfliktu, pēc sitiena aizturēja sitēju vai sniedza tūlītēju palīdzību nokautētajam, bet gan iesēdās policijas automašīnā. Video nebija redzams, ka policijas auto būtu pametis notikuma vietu, tomēr komentāros pie video policistam tika veltīti pārmetumi par neiesaistīšanos konflikta atrisināšanā.

Iepazīstoties ar pārbaudes laikā gūtajiem materiāliem, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde guvusi apstiprinājumu tam, ka video redzamā Valsts policijas amatpersona ar kolēģi, kura tajā brīdī dienesta automašīnā pieņēma paskaidrojumu no spēļu zāles apsarga, konflikta atrisināšanā rīkojušies neprofesionāli.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās