foto: Ieva Čīka/LETA, aculiecinieka foto
Nezināmas personas Imantā naktī šauj dzīvokļa logos. Jana: “Vīrs komandējumā, man bija bail”
Jana lūdz atsaukties jebkuru, kam būtu informācija par vaininiekiem, kuri pagājušās svētdienas naktī šāvuši pa viņas logiem.
112
2017. gada 28. jūnijs, 05:22

Nezināmas personas Imantā naktī šauj dzīvokļa logos. Jana: “Vīrs komandējumā, man bija bail”

Kasjauns.lv

Pagājušās svētdienas nakts kādai Imantas rajona iedzīvotājai Janai izvērsusies par asa sižeta filmas cienīgu piedzīvojumu. Neilgi pēc pusnakts viņu pamodinājis skaļš troksnis. Drīz Jana sapratusi, ka viņas mājokļa logi tiek apšaudīti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Imantas iedzīvotāji, vēlos padalīties ar svarīgu informāciju,” nākamās dienas rītā portālā “Facebook” raksta rīdziniece Jana.

Pamostoties no trokšņiem pulksten 00.50, viņa devusies apskatīt savas dzīvesvietas logus un atklājusi, ka tajos ir ložu caurumiem līdzīgi atvērumi.

Notikumi risinājušies 25. jūnijā.

Šauj pat pa bērnistabas logiem

“Piegāju pie viesistabas loga un pamanīju, ka tas ir saplaisājis. Pa vidu plaisām bija apļveida caurums,” sociālajā tīklā raksta Jana. Turpmāko stundu viņa nosēdējusi pie loga vaktējot, taču neko aizdomīgu nav pamanījusi.

“Pēcāk devos atpakaļ pie bērna un gulēt. Vīrs ir komandējumā, man bija bail, taču iemigu,” piebilst Jana.

foto: Aculiecinieka foto
Caurumi, kurus Jana un Valsts policijas operatīvie darbinieki konstatējuši sievietes mājokļa logos.

Taču trijos naktī trokšņainais incidents atkārtojies, turklāt šoreiz jau bērnistabā. “Izsaucu policiju. Atbraukušie inspektori sastādīja protokolu un ierosināja lietu. Visa apkārtne tika apskatīta, taču nekas cits, izņemot “Winston” cigarešu izsmēķu kaudzi, zem loga netika atrasts. Nekādu pēdu,” stāsta sieviete.

No rīta logā atrod skrūvgriežu uzgaļus

Jana “Facebook” izstāsta, ka, apskatot logus, policisti esot izvirzījuši versiju par notikušo – pa viņas logiem kāds šāvis ar pneimatisko ieroci.

foto: Aculiecinieka foto
"Lūk ko istabas logā atradu no rīta, kad uzausa saule," raksta Jana.

Nākamās dienas rītā (pirmdien) Jana feisbukā padalījās ar foto, kurā redzami divi skrūvgrieža uzgaļi, kas kopā ar stikla atlūzām iekrituši starp pakešu loga stikla virsmām.

“Bail taču par bērnu drošību!”

“Iepriekšējā nedēļā esot fiksēti vairāki līdzīgi izsaukumi no Kurzemes prospekta. Ticis ziņots par to, ka šādi šaujot uz suņiem, taču tas viss noticis dienas laikā. Manā gadījumā, iespējams, šauts pa logiem, turklāt ar divu stundu intervālu,” raksta Imantas iedzīvotāja.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pagaidām neviens aizdomās turamais neesot atrasts, taču Jana uzskata, ka kāds aktīvi darbojas, lai viņai kaitētu.

Jana lūdz atsaukties jebkuru, kuram varētu būt zināms kas vairāk par svētdienas naktī notikušo un tajā iesaistītajām personām: “Lūdzu, rakstiet! Iespējams, izdosies atrast vainīgo. Bail par bērnu drošību!”

Kriminālprocess pagaidām nav uzsākts

Kā noskaidroja portāls Kasjauns.lv, Valsts policija (VP) šādu gadījumu Imantā tik tiešām ir piefiksējusi, taču kriminālprocess pagaidām izpaliek.

“Šādu gadījumu VP ir reģistrējusi, taču sieviete, kura izsauca policiju, nevēlējās būt cietušās statusā, tādēļ šis materiāls reģistrēts jau kā atteikums,” paskaidroja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Samanta Čapkovska.

VP preses pārstāve gan informēja, ka, neskatoties uz to, policija veiks preventīvus pasākumus, tostarp pastiprinātu patrulēšanu Imantas apkārtnē.