foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Miris bijušais politiķis Oskars Grīgs
74 gadu vecumā stājusi pukstēt Oskara Grīga sirds.
2017. gada 23. aprīlis, 22:32

Miris bijušais politiķis Oskars Grīgs

Kasjauns.lv

74 gadu vecumā mūžībā aizsaukts kādreizējais politiķis Oskars Grīgs, vēsta Nekropole.lv, atsaucoties uz Klāva Radziņa sniegto informāciju.

1943.gada 20.janvārī dzimušais Grīgs tiks izvadīts 27.aprīlī plkst.13 no apbedīšanas biroja "Tāle" uz Irlavas pagasta Tiļļu kapiem.

Oskars Grīgs dzimis Kandavā. 

1980. gadā pabeidzis Kandavas sovhoztehnikumu, iegūstot specialitāti automobiļu tehniskajā apkope un remontā. Četrus gadus kā inženieris tehniķis dienējis PSRS kara flotē.

1987. gadā Oskaru Grīgu čeka arestēja par pulkveža Kalpaka piemiņas vietas sakopšanu Airītēs.

2006. gadā intervijā „Kas Jauns” Grīgs pauda skaidri — vienīgā bijušā Saldus rajona Komunistiskās partijas 1. sekretāra Brigmaņa iespēja atgūt godu viņa acīs — mesties ceļos un lūgt piedošanu Airītēs, pie Kalpaka pieminekļa Esplanādē un pie Brīvības pieminekļa.

Grīgs bija viens no pirmajiem zemniekiem-fermeriem Latvijā. Bijis Zemessardzē kopš tās pirmsākumiem.

1993. gadā no Latvijas Zemnieku savienības saraksta ievēlēts 5. Saeimā, bet vēlāk pievienojies Tēvzemei un Brīvībai frakcijai.

6. Saeimā 1995. gadā Grīgs tika ievēlēts no Tēvzemei un Brīvībai saraksta.

1998. gadā viņu ievēlēja 7. Saeimā no Tēvzemei un Brīvībai/LNNK saraksta, bet jau 1999. gada septembrī viņu izslēdza no šīs partijas.

2000. gada novembrī Grīgs pievienojās LSDSP partijai un frakcijai Saeimā. Visos Saeimas sasaukumos, kuros bija ievēlēts, viņš bija Nacionālās drošības komisijas un Aizsardzības un iekšlietu komisijas biedrs.

8. Saeimas vēlēšanās, kas norisinājās 2002. gadā, netika ievēlēts Saeimā. Arī kandidēšana 2004. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās bija neveiksmīga. Grīgs bija precējies, viņam ir dēls Gatis.

Grīgs ir apbalvots ar 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Kasjauns.lv izsaka līdzjūtību Oskara Grīga piederīgajiem, draugiem un kolēģiem.