foto: ekrānuzņēmums no video
Daugavpilī no 12.stāva nolēkusī meitene izpildījusi "Zilā vaļa" rituālu?
Pusaudze, kura Daugavpilī pagājušajā nedēļā nolēca no 12. stāva lodžijas, pirms traģēdijas kopā ar draudzeni esot sadedzinājusi savu vējjaku. Atbrīvošanās no jakas esot baiss pašnāvības spēles rituāls.
112
2017. gada 28. marts, 06:24

Daugavpilī no 12.stāva nolēkusī meitene izpildījusi "Zilā vaļa" rituālu?

Kasjauns.lv

Daugavpilī no 12. stāva balkona pagājušās nedēļas naktī uz ceturtdienu nolēkusī meitene pirms traģēdijas kopā ar draudzeni esot sadedzinājusi savu vējjaku. Tas esot pusaudžu vidē izplatītās pašnāvības spēles „Zilais valis” savdabīgs rituāls. Meitene notikuma vietā gāja bojā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 22. marta vēlā vakarā kādā daudzdzīvokļu namā – Ķīmiķu mikrorajonā cietušas divas aptuveni 16 – 17 gadus pusaudzes, kas kārtējo reizi uzjundīja baumas, ka notikušais varētu būt saistīts ar pusaudžu vidū izplatīto pašnāvības spēli „Zilais valis”.

Naktī uz ceturtdienu kāda meitene nolēkusi no dzīvojamās mājas 12. stāva balkona. Mediķi, ieradušies notikuma vietā, konstatēja, ka pusaudze vēl ir dzīva, bet ar ļoti smagām traumām. Ārsti viņu mēģināja atdzīvināt, bet tas diemžēl neizdevās un ceļā uz slimnīcu viņa nomira. Līdzās bojāgājušajai meitenei bezsamaņas stāvoklī atradās arī viņas skolasbiedrene, kura bija noskrējusi lejā pie savas draudzenes. LTV7 raidījums „Ličnoje delo” vēsta par notikušās traģēdijas apstākļiem.

Policija notikumu pašreiz izmeklē un sīkākas detaļas neatklāj, bet tiek uzskatīts, ka bojāgājusī pati nolēkusi no balkona. Notikušo redzējis kāds kaimiņš, kurš izsaucis ātro palīdzību. Viņš „Ličnoje delo” pastāstīja:

„Tovakar, ap vienpadsmitiem vakarā, pie manis atnāca draugs. Pie mājas kāpņutelpas uzpīpējām un es devos uz dzīvokli. Izsaucu liftu, kad dzirdēju kliedzienus. Kāds sauca, ka meitene nokritusi. Izskrēju ārā un tur redzēju meiteni ar nokvēpušu seju, bet uz zemes gulēja ķermenis. Pieeju klāt, prasu, vai dzīva, Viņa klusē”.

Noskaidrojies, ka meitene ar draudzeni pirms nokrišanas esot sadedzinājusi savu vējjaku.

Maskavas laikraksta „Novaja Gazeta” žurnāliste Gaļina Murzalijeva, kura aprakstījusi „Zilā vaļa” vājprātu, „Ličnoje delo” pastāstīja: „Visi pirms lekšanas no balkona bija novilkuši savas vējjakas, jo tāda bija instrukcija. Vējjaka varot kaut kur aizķerties un uz visu mūžu cilvēku padarīt par invalīdu. Bet, ka jaku sadedzina, dzirdu pirmo reizi dzirdu, bet tās instrukcijas jau visu laiku mainās...”

Savukārt no balkona nokritušās meitenes draudzene esot saindējusies ar degšanas dūmiem un pašreiz atrodas slimnīcā.

Žurnālisti arī apmeklējuši skolu, kurā abas meitenes mācījušās un tur noskaidrojuši, ka tur praktiski visi skolēni zina par spēli „Zilais valis” un daži pat to esot spēlējuši un saņēmuši spēles kuratoru virtuālos draudus.

Daugavpils Kriminālpolicijas priekšnieks Jurijs Saulevičs gan pagaidām saka, ka likumsargiem nav izdevies iegūt pierādījumus, ka notikušais varētu būt saistīts ar „Zilo vali”.

Radinieki un tuvinieki stāsta, ka bojāgājusī meitene esot bijusi ar mierīgu un stipru raksturu. Sīkāk par Daugavpils traģēdiju skatieties LTV7 videosižetā (krievu val.).

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās