Matemātikas eksāmenā šogad izkrituši 132 vidusskolēni; latviešu valodā - viens
Kā šā gada eksāmenu rezultāti vērtējami citu gadu kontekstā, izglītības eksperti varēs pateikt tikai septembrī.
Sabiedrība
2013. gada 4. jūlijs, 10:21

Matemātikas eksāmenā šogad izkrituši 132 vidusskolēni; latviešu valodā - viens

Jauns.lv

Centralizēto eksāmenu matemātikā šogad nav nokārtojuši 132 vidusskolēni jeb 0,7%, informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) Vispārējās izglītības pārbaudījumu nodaļas vadītāja Ingrīda Kamarūte.

Viens izkritis eksāmenā latviešu valodā. Pārējie eksāmenus nokārtojuši sekmīgi.

Par tendencēm, kādas sekmes šogad uzrādījuši 12.klases beidzēji salīdzinot ar citiem gadiem, centrs nāks klajā vēlāk.

"Par tendencēm, kādi šī gada eksāmenu rezultāti ir salīdzinājumā ar citiem gadiem, informācija būs septembrī," sacīja Kamarūte.

Pagaidām ir aprēķināts, kādi ir vidējie vērtējumi priekšmetos. Līmenis iegūts, ņemot vērā eksāmenos saņemtās atzīmes un skolēnu skaitu, kas lika eksāmenu.

Latviešu valodas, angļu valodas un fizikas eksāmenā vidēji vidusskolēni ieguvuši 55% no maksimālā vērtējuma, matemātikas, Latvijas un pasaules vēstures eksāmenā vidējie vērtējumi mērāmi ar 38%. Savukārt ķīmijas, bioloģijas, franču valodas, vācu valodas un krievu valodas eksāmenā vidēji ieguvuši 65%.

VISC dati liecina, ka matemātikas eksāmenu bija pieteikušies kārtot 20,8 tūkstoši jauniešu, bet uz eksāmenu ieradās 17 777 12.klases skolēnu.

Latviešu valodas eksāmenu no 17 985 vidusskolēniem nepietiekamu vērtējumu saņēmis viens jaunietis. Bet kopumā kārtot latviešu valodas eksāmenu bija pieteikušies 20 151.

18 967 bija pieteikušies angļu valodas eksāmenam, bet to reāli kārtoja 16 968, no kuriem visi ir eksāmenā saņēmuši pietiekamu vērtējumu, lai eksāmenu uzskatītu par nokārtotu.

Arī pārējos visos eksāmenus - Latvijas un pasaules vēsturē, bioloģijā, fizikā, ķīmijā un citās svešvalodās - 12. klašu absolventi pārvarējuši 5% barjeru un ieguvuši pietiekamu vērtējumu, aģentūru BNS informēja VISC.

Beidzot 12.klasi jauniešiem ir jākārto vismaz četri eksāmeni - centralizētais eksāmens latviešu valodā, matemātikā un vienā no svešvalodām, kā arī vismaz viens eksāmens kādā no priekšmetiem pēc izvēles.

BNS/ Foto: Shutterstock


Tēmas