foto: LETA
Brieža bijušais treneris Kleins atklāj, ka ar Mairi atteicies strādāt viņa attieksmes dēļ
Sandis Kleins bija Maira Brieža treneris kopš 2011. gada. "Līdz cīņai ar Huku viņš bija pavisam cits cilvēks," saka treneris.
Citi sporta veidi
2018. gada 11. novembris, 20:07

Brieža bijušais treneris Kleins atklāj, ka ar Mairi atteicies strādāt viņa attieksmes dēļ

Jauns.lv

Pēc boksera Maira Brieža uzvaras pār Noelu Gevoru Pasaules boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņā savās pārdomās par maču dalās Brieža bijušais treneris Sandis Kleins. Viņš portālam Sportacentrs.com arī atklāj, ka ar Mairi vairs nestrādā, jo, pēc Kleina domām, mainījusies boksera attieksme pret savu treneri. “2011. gadā, kad sākām strādāt, viņš bija parasts čalis…” saka Kleins. Taču tagad esot mainījies.

Lūgts izvērtēt ringa notikušo, sarunā ar Sportacentrs.com pieredzējušais treneris apsveic Mairi ar uzvaru, taču neslēpj: viņprāt, tā bijusi cīņa, nevis bokss. Kleins uzsver, ka nekomentēs tiesneša lēmumus, jo tā nav viņa kompetence, tomēr, vērtējot boksa izpildījumu, pēc Maskavā notikušās cīņas ar Brendonu Delorjē nekādas kļūdas jau nebija izlabotas. 

Bijušais treneris, analizējot Brieža pēdējo cīņu, uzskaita vairākas lietas, kas Mairim liegušas parādīt labāku boksu. "Mairis lec virsū, iet virsū ar galvu. Viņš sit džebu, bet tam nav turpinājuma. Mairis labi strādā ar džebu, taču nesit ar labo roku. Bet iemesls tam jau ir daudziem zināms – labā roka bija savainota. Tāpēc var teikt, ka šo cīņu viņš vinnēja ar džebu. Negribu pārāk iedziļināties, jo Maira kļūdas jālabo viņa treneriem," sarunā ar Sportacentrs.com saka Kleins.

Maira Brieža atklātais treniņš pirms lielās cīņas Čikāgā

Latvijas vadošajam bokserim Mairim Briedim aklimatizācija Čikāgas laikam būs liels pārbaudījums, sarunā ar žurnālistiem atzina bokseris. Briedis 10.novembrī Pasaules boksa ...

gallery icon
86

Neviens no bokseriem neesot mēģinājis arī otru apspēlēt, parādī boksa IQ. Pēc trenera domām - iespējams, ka abi nemaz nebija sapratuši, kādas ir otra vājās vietas.

Pēc cīņas izskanējuši viedokļi, ka Mairim pazudusi cīņas degsme, nav vairs uguntiņas acīs. Kas Briedim noticis, Kleins neņemas komentēt, jo abi nav kontaktējušies jau kopš jūlija.  Taču pieredzējušais treneris uzsver, ka daudz ko var ietekmēt dažādi faktori pēdējā nedēļā pirms cīņas - ģimenes lietas vai vienkārši problēmas ar vēdera izeju. "Zinu, ka Mairim Amerikā noteikti nebija viegli," saka Kleins.

foto: LETA
Bokseris Mairis Briedis un treneris Sandis Kleins aizvada atklāto treniņu, gatavojoties Pasaules boksa supersērijas duelim ar kubieti Maiku Peresu.

Treneris atzīst, par Maira uzvaru priecājas, jo mīl boksu un no sirds vēlas, lai šis sporta veids Latvijā turpinātos. Taču abu ilggadējā sadarbība šobrīd ir pārtrūkusi, un Sandis Kleins ar Mairi Briedi vairs nestrādā.

foto: LETA
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no labās), Latvijas bokseris Mairis Briedis un treneris Sandis Kleins tikšanās laikā viesnīcā "Hotel Mercure".

"Viņš ar mani ir norēķinājies, viņš vienmēr visā ir bijis korekts. Bet attieksme, kāda tā bija 2011. gadā, kad sākām strādāt, kad viņš bija parasts čalis… Un, kāds viņš palika pēc cīņas pret Huku. Man tas nepatika," saka Kleins. 

Pēc cīņas ar Huku bokseris ar savu treneri nav kontaktējies apmēram mēnesi, kaut arī Kleins neuzskata, ka būtu kaut ko sliktu viņam izdarījis. Treneris intervijā atceras epizodes, kā Briedis sporta zālē nav pienācis ar viņu sasveicināties, kā pie restorāna sēdējis mašīnā un lūdzis, lai ēdienu viņam iznes ārā, jo nav vēlējies doties iekšā un satikt Kleinu, kurš tur sēdējis ar draugiem. 

"Nezinu, kas ar viņu notika un kāpēc viņš tāds kļuva. Ir grūti ar tādu čali kopā strādāt. Īpaši tad, ja tev ir nepārtraukti sportists jāmotivē. Es no tā visa noguru. Līdz cīņai pret Huku Mairis bija pavisam cits cilvēks. Līdz tam visi bijām reāla komanda, viss bija patiešām kruta. Ar Huku viņš noboksējās labi, jo Huks tiešām ir baigi „netīrs” bokseris. Pēc tam viss mainījās," saka Kleins.

Briedis gatavojas cīņai ar Huku

Jebkurš spēcīgs pretinieks ir uzveicams, ja izdodas atrast viņa vājo punktu, piektdien pēc atklātā treniņa teica Latvijas bokseris Mairis Briedis, ...

gallery icon
36

Mairis Briedis boksa supersērijas fināla ietvaros cīnās ar francūzi Brandonu Delorjē

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas fināla iesildošajā cīņā sestdien Maskavā desmit raundu cīņā pēc punktiem pārliecinoši uzvarēja ...

gallery icon
4

Maira Brieža un viņa sievas Jūlijas piedzīvojumi Monako

gallery icon
9

Mairis Briedis saņem Triju Zvaigžņu ordeni

Bokseris Mairis Briedis ir paraugs, uz kuru tiekties jaunajai paaudzei, šodien, Briedim pasniedzot trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, uzsvēra Valsts ...

gallery icon
25