foto: AP/Scanpix/LETA
Bijušā NHL rupekļa Domi dēls saņem 5 spēļu diskvalifikāciju
Makss Domi Floridas "Panthers" aizsargam Āronam Ekbladam pārsita degunu, lai gan viņš uzskatāmi rādīja, ka nevēlas kauties.
Hokejs
2018. gada 21. septembris, 10:42

Bijušā NHL rupekļa Domi dēls saņem 5 spēļu diskvalifikāciju

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Monreālas "Canadiens" hokejists Makss Domi par sitienu pretiniekam pa seju saņēmis piecu spēļu diskvalifikāciju, vēsta līga.

Domi trešdien NHL pārbaudes spēlē saķērās ar Floridas "Panthers" aizsargu Āronu Ekbladu. Domi vēlējās kauties, taču Ekblads uz provokāciju neatbildēja, līdz "Canadiens" uzbrucējs neizturēja, nometa labo cimdu un iesita "Panthers" aizsargam pa seju.

Domi tika noraidīts līdz spēles beigām, taču arī Ekblads nespēja turpināt spēli un ar asiņojošu degunu pameta laukumu.

Ceturtdien NHL izskatīja šo incidentu, piešķirot Domi piecu spēļu diskvalifikāciju, līdz ar to viņš pirmssezonas pārbaudes spēlēs vairs nepiedalīsies.

Zīmīgi, ka Domi šī bija pirmā spēle "Canadiens" kreklā, jo vasarā viņš tika iemainīts no Arizonas "Coyotes" komandas, kur aizvadīja savas trīs pirmās NHL sezonas.

Makss Domi ir savulaik slavenā NHL kaušļa Taja Domi dēls.

NHL komandu pirmssezonas treniņnometnēs šosezon ir Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres"), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"), Matīss Edmunds Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets") un Kristofers Bindulis (Vašingtonas "Capitals")

NHL 102.sezona sāksies 3.oktobrī, bet regulārais čempionāts noslēgsies 6.aprīlī.