Aļona vai Jeļena? Kāds tad īsti ir vārds mūsu tenisa zvaigznei Ostapenko
Plašāku interviju ar Latvijas labāko tenisisti Aļonu Ostapenko lasiet rīt portālā Kasjauns.lv.
Sporta zvaigznes
2016. gada 26. februāris, 09:59

Aļona vai Jeļena? Kāds tad īsti ir vārds mūsu tenisa zvaigznei Ostapenko

Jauns.lv

18 gadus vecā Latvijas tenisiste Ostapenko šonedēļ aizvada savu karjeras līdz šim labāko turnīru pieaugušo konkurencē, jo prestižajās Dohas “Premier” sacensībās ir pārspējusi vairākas pasaules elites spēlētājas (Petru Kvitovu, Saisai Dženu, Svetlanu Kuzņecovu, Zarinu Dijasu) un aizcīnījusies līdz pusfinālam, tomēr daudzos Latvijas un pasaules medijos ir neskaidrība, kāds tad īsti ir viņas vārds Aļona vai Jeļena. Aļona sarunā ar Kasjauns.lv ir atklājusi patiesību.

Tiem, kas Latvijas tenisam seko pastiprināti, nav svešs stāsts par to, kāpēc jaunā tenisiste sacensībās tiek pieteikta kā Jeļena Ostapenko, bet ikdienā tiek saukta par Aļonu. Bieži vien tas rada nelielu sajukumu arī avīžu slejās, taču pati sportiste aicina sevi dēvēt vārdā, kādu vecāki viņai gribēja dot pēc piedzimšanas, bet nevarēja, jo Aļona nav atrodama latviešu kalendārā. “Tiku pierakstīta kā Jeļena – tā, kā sauc arī manu mammu. Vārdi ir līdzīgi, turklāt arī paplašinātajā kalendārā tie ir vienā datumā,” stāsta tenisiste. Nekādu lielu kuriozu gan šo divu vārdu sakarā nav bijis. Biežāk cilvēkos sākotnēji bijusi neizpratne par atšķirību, kas ātri pagaisusi, uzzinot iemeslu. Aļona un viņai apkārtējie cilvēki ar situāciju jau izsenis ir apraduši un vārda maiņu neapsver. Tas varētu radīt vairākas problēmas, tostarp sportiskās karjeras attīstībā, jo pasaules rangā tādējādi var parādīties divas atšķirīgas tenisistes. “Katrai būtu savi izcīnītie punkti, bet man ir svarīgi, lai visi mani punkti tiktu skaitīti kopā,” saka Ostapenko. Pasaules rangs ir viena no nozīmīgākajām tenisista meistarības mērauklām, kas var gan pavērt, gan aizcirst karjeras iespēju durvis.

Aļonas panākumos, protams, nozīme ir arī gēniem, un tie Ostapenko ir sportiski. Māte Jeļena pati bijusi tenisiste un tagad ir trenere, tēvs Jevgeņijs spēlējis futbolu – bijis vārtsargs spēcīgajā Ukrainas klubā Zaporožjes Metallurg.

Pilnu interviju ar Aļonu Ostapenko lasiet rīt portālā Kasjauns.lv. Juris Vaidakovs/Foto: Vida Press