foto: ekrānuzņēmums no video
Jānis Matulis nosauc summas, cik mēnesī pelna Rīgas "Dinamo" hokejisti
Raidījumā “Vīru Runa” ciemojās hokeja eksperts, žurnālists Jānis Matulis.
Hokejs
2018. gada 15. septembris, 06:32

Jānis Matulis nosauc summas, cik mēnesī pelna Rīgas "Dinamo" hokejisti

Jauns.lv

Pagājušajā ceturtdienā Jauns.lv studijā, sadarbībā ar žurnāla “9Vīri” redaktoriem veidotajā raidījumā “Vīru Runa” ciemojās hokeja eksperts, žurnālists Jānis Matulis. Sporta arhīvists izklāstīja savas prognozes par to, ko tuvākā nākotnē varēsim sagaidīt no Latvijas hokeja.

Runājot par Rīgas “Dinamo” gatavību nākamajai sezonai, Matulis pauda: “Negribētu teikt, ka spēlētāju komplektācija ir ideāla, taču, ņemot vērā to mazo naudu, ko bija iespējams izlietot, nopirkti ir vislabākie, ko var nopirkt, un ģenerālmenedžeris, galvenais treneris Ģirts Ankipāns ir atļāvies atlaist tos, kurus ir gribējis atlaist, aizvietojot viņus ar tādiem ārzemniekiem, kuri var un grib spēlēt Rīgā.”

Matulis arī pauda, ka, lai arī pirmajos gados bijusi “džentlmeņu vienošanās” ar Maskavu, kuras ietvaros paredzēts, ka Rīgas “Dinamo” neņems Krievijas leģionārus, gaidāmajā sezonā laukumā redzēsim ne vienu vien.

“Laiki mainās un mēs tiem līdzi. Šie spēlētāji no Krievijas, kuri pie mums tagad spēlēs, ir salīdzinoši labi un lēti, turklāt Krievijas klubiem nav vajadzīgi,” piebilda Matulis.

Speciālists arī izteicās par Rīgas “Dinamo” hokejistu algām, piebilstot, ka Kontinentālās hokeja līgas Latvijas kluba 4. maiņas hokejisti parasti saņem no 5000 līdz 7000 eiro mēnesī.

Lieki piebilst, ka, runājot par komandas vadošajiem spēlētājiem, summas ir pavisam citas.

Tāpat Matulis pievērsās tēmai par latviešu hokejistiem ASV, diskutējot par to, vai tuvākajā nākotnē ASV Nacionālās hokeja līgas klubu sastāvos parādīsies jauni latviešu vārdi.

Pilns 13. septembra "Vīru Runas" ieraksts: