foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bijušais Porziņģa komandas biedrs Bīzlijs pārceļas uz "Lakers"
Maikls Bīzlijs ir talantīgs spēlētājs uzbrukumā, kas nereti izceļas ar slinku darbību aizsardzībā.
Citi sporta veidi
2018. gada 21. jūlijs, 11:53

Bijušais Porziņģa komandas biedrs Bīzlijs pārceļas uz "Lakers"

Jauns.lv / LETA

Uzbrucējs Maikls Bīzlijs, kurš iepriekšējā sezonā bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņujorkas "Knicks", noslēdzis viena gada līgumu ar Losandželosas "Lakers" vienību, vēsta Ziemeļamerikas medijs ESPN.

Bīzlijs pēc aizvadītās sezonas kļuva par brīvo aģentu, bet tagad vienojies ar "Lakers", parakstot 3,5 miljonus ASV dolāru (3 miljoniem eiro) vērtu līgumu.

Interesi par Bīzlija pakalpojumiem izrādīja arī Oklahomasitijas "Thunder", savukārt viņa izredzes palikt "Knicks" komandā samazinājās, kad ņujorkieši noslēdza līgumu ar horvātu Mario Hezonju.

Aizvadītajā sezonā Bīzlijs "Knicks" rindās 74 spēlēs vidēji guva 13,2 punktus un izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas, no spēles trāpot 50% metienu. Viņa loma komandā palielinājās pēc tam, kad ceļgala traumu guva Porziņģis.

Bīzlijs savulaik 2013./2014.gada sezonā Maiami "Heat" komandā spēlēja kopā ar Lebronu Džeimsu, kurš iepriekš skaļā darījumā pievienojās "Lakers" komandā. Džeimss nav slēpis, ka viņam simpatizē Bīzlija spēles stils.

NBA viņš aizvadījis desmit sezonas, 583 spēlēs vidēji gūstot 12,7 punktus un izcīnot 4,8 atlēkušās bumbas.

Bīzlijs ir piektais basketbolists, kurš starpsezonā papildinājis "Lakers" rindas, jo bez viņa un Džeimsa līgumus ar šo vienību ir parakstījuši Lenss Stīvensons, Džavals Makdžī un Reidžons Rondo.

Savukārt cita latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" piektdien noslēdza līgumus ar trim spēlētājiem.

Komandā oficiāli atgriezies itālis Marko Belinelli. Iepriekš tika ziņots, ka ar aizsargu noslēgs līgumu uz diviem gadiem par kopējo summu 12 miljoni dolāru (desmit miljoni eiro).

Pašlaik 32 gadus vecais Belinelli 2014.gadā "Spurs" rindās līdz šim vienīgo reizi karjerā kļuva par NBA čempionu, komandā spēlējot no 2013. līdz 2015.gadam.

Aizvadītajā sezonā viņš spēlēja Atlantas "Hawks" un Filadelfijas "76ers" komandās 52 spēlēs vidēji gūstot 11,4 punktus.

Tāpat līgumu ar "Spurs" noslēdzis uzbrucējs Dante Kaningems, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Ņūorleānas "Pelicans" un Bruklinas "Nets" vienībās, vidēji mačā gūstot 5,7 punktus un izcīnot 4,1 atlēkušo bumbu. Kaningems ir pieredzējis spēlētājs, jo NBA aizvadījis deviņas sezonas.

Visbeidzot līgumu ar "Spurs" pagarinājis aizsargs Brins Forbss, kurš aizvadītajā sezonā bija komandas precīzākais trīspunktu metienu izpildītājs.