foto: AFP/Scanpix/LETA
Rihards Bukarts arī nākamsezon spēlēs Vācijas DEL līgā
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts.
Hokejs
2018. gada 13. jūlijs, 16:50

Rihards Bukarts arī nākamsezon spēlēs Vācijas DEL līgā

LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts pievienojies Vācijas augstākās līgas (DEL) komandai Šveningeres "Wild Wings", vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 22 gadus vecais Bukarts aizvadītajā sezonā Berlīnes "Eisbaren" sastāvā tika kronēts par DEL vicečempionu, komandai finālsērijā ar 3-4 piekāpjoties Minhenes "Red Bull".

"Rihards ir hokejists ar lielu potenciālu un labi iederas mūsu komandas spēlē. Viņš komandas treneriem dos vairāk opciju uzbrukumā un vairākumā. Ar savu sniegumu "Eisbaren" viņš apliecināja, cik lietderīgs var būt komandai. Esam gandarīti, ka Rihards ir izvēlējies mūsu komandu," "Wild Wings" citē komandas sporta direktoru Jirgenu Rumrihu.

Bukarts iepriekšējos sezonu iesāka Čehijas augstākās līgas vienībā Zlīnas "Aukro Berani", ko novembra sākumā atstāja, vēlāk pievienodamies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo", bet sezonu viņš noslēdza "Eisbaren" sastāvā.

Zlīnas komandā viņš 17 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Spēles laiks viņam bija krietni mazāks nekā brālim Robertam, kurš bija viens no "Aukro Berani" komandas līderiem. Savukārt Rīgas "Dinamo" vienībā Bukarts 14 KHL spēlēs tika pie vieniem gūtajiem vārtiem.

"Eisbaren" rindās viņš DEL divās regulārā čempionāta spēlēs atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet izslēgšanas turnīrā latviešu hokejistam 16 mačos četri precīzi metieni un četras rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Bukarts četras sezonas pavadīja Ziemeļamerika, bet 2016./2017.gada sezonā viņš spēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) klubos.

AHL čempionātā latvietis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" fārmklubā Springfīldas "Thunderbirds" 14 spēlēs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet ECHL vienībā Mančestras "Monarchs" viņam 37 mačos 16 vārti un 17 rezultatīvas piespēles.

Bukarts maijā aizvadītajā pasaules čempionātā Latvijas izlasei palīdzēja sasniegt ceturtdaļfinālu, meistarsacīkšu astoņās spēlēs izceļoties ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Šis Bukartam bija otrais pasaules čempionāts Latvijas pieaugušo izlases sastāvā.

"Wild Wings" aizvadītajā sezonā DEL regulārajā čempionātā ieņēma desmito vietu, bet izslēgšanas turnīrā apstājās pirmajā kārtā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās