Hokejs
2018. gada 15. maijs, 11:11

Makdeivids: "Latvijas izlase mums neļāva izvērsties viduszonā"

LETA

Latvijas hokeja izlase pirmdien Dānijā notiekošā pasaules čempionāta mačā pret zvaigžņoto Kanādu demonstrēja labu sniegumu, uzskata kanādiešu kapteinis Konors Makdeivids.

Latvijas hokeja izlase cīnās ar Kanādu

Pasaules hokeja čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Kanādas valstsvienībām "Jyske bank boxen" Arēnā.

gallery icon
107

Latvijas izlase pirmdien B grupas mačā ar 1:2 tikai pagarinājumā piekāpās Kanādas valstsvienībai.

"Latvijas izlase mums neļāva izvērsties viduszonā," pretinieku sniegumu uzteica Makdeivids, kuru citē turnīra rīkotāji. "Man šķita, ka bijām nedaudz "izlaiduši gaisu", tomēr nepieļāvām daudz kļūdu. Zinājām, ka Latvija nepadosies. Latvijas izlase spēlēja labi, bet mums izdevās atrast ceļu, lai uzvarētu šo maču."

Latvijas valstsvienības sniegumu slavēja arī kanādiešu vārtsargs Dārsijs Kempers.

"Viņi ļoti atbildīgi spēlēja aizsardzībā. Par to Latvija arī ir jāuzteic - šīs vienības hokejisti aizvadīja labu maču un spēlēja fiziski, turklāt viņu vārtsargs [Kristers Gudļevskis] aizvadīja fantastisku spēli," pauda Kempers.

"Latvija pret mums pamatīgi centās. Viņi bija ļoti pašaizliedzīgi un nedeva mums iespējas izvērsties," atzina Kempers, kurš vienīgo reizi šajā cīņā kapitulēja pēc Latvijas izlases debitants Kristiāna Rubīna metiena. "Noreaģēju nedaudz par vēlu. Rubīns meta, bet uzreiz to nepamanīju. Redzēju metienu vien pēdējā brīdī, nedaudz ripu aizskāru, bet ar to nebija gana."

Latvijas izlase apakšgrupu turnīru noslēgs otrdien ar spēli pret Dāniju, šīs cīņas uzvarētājai nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 16 punktiem sešās spēlēs ir ASV, kam ar 13 punktiem seko Somija. Kanāda tikmēr guvusi 12 punktus, kamēr Dānijai ir par vienu punktu mazāk, bet pirmajam četriniekam ar desmit punktiem seko Latvija, kamēr Vācijai ir septiņi punkti. Norvēģija pasaules čempionātu noslēdza ar sešiem punktiem, bet Dienvidkoreja zaudēja visās septiņās spēlēs un pie punktiem netika, tāpēc tai augstākā divīzija būs jāatstāj.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.