foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Daugaviņa veiksmīgais sniegums palīdz "Torpedo" izcīnīt uzvaru
Kaspars Daugaviņš (pa kreisi) uzklausa galvenā trenera Pētera Skudras norādījumus.
Hokejs
2018. gada 16. janvāris, 22:53

Daugaviņa veiksmīgais sniegums palīdz "Torpedo" izcīnīt uzvaru

LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš otrdien guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, palīdzot Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Torpedo" viesos pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ" komandu, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas, lai gan pirms tam Daugaviņa pārstāvētajai komandai bija sešu zaudējumu sērija.

Latvietis spēles 17.minūtē asistēja Denisam Barancevam, kurš tobrīd panāca neizšķirtu 1:1, bet cīņas 56.minūtē Daugaviņš pats guva vārtus, izraujot neizšķirtu 3:3.

Pamatlaikā un papildlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pēcspēles metienos uzvaru "Torpedo" nodrošināja Deniss Paršins. "Bullīti" izpildīja arī Daugaviņš, taču viņš meta garām vārtiem.

Latvijas izlases hokejists šajā mačā spēlēja 18 minūtes un 39 sekundes, kas bija ilgākais laiks starp "Torpedo" uzbrucējiem. Viņš trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja četros no astoņiem iemetieniem un spēli beidza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Daugaviņš vārtus guvis otrajā spēlē pēc kārtas, bet šosezon 53 mačos izcēlies ar deviņiem precīziem metieniem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā mačā pie rezultatīvas piespēles tika Mārtiņš Karsums, kurš palīdzēja Maskavas "Dinamo" mājās ar 5:2 (1:0, 2:0, 2:2) uzvarēt Artūra Kuldas pārstāvēto Ķīnas klubu Pekinas "Kuņluņ Red Star", pārtraucot divu zaudējumu sēriju, bet pretiniekiem sagādājot trešo neveiksmi pēc kārtas.

"Kuņluņ Red Star" otrdien oficiāli zaudēja izredzes tikt izslēgšanas spēlēs.

Karsums spēles 58.minūtē asistēja Mihailam Varnakovam, kurš panāca 5:1 "Dinamo" labā.

Uzbrucējs spēlēja 16 minūtes un sešas sekundes, pa vārtiem nemeta, bloķēja vienu metienu un tika pie pozitīva lietderības rādītāja +1.

Tikmēr Kulda Pekinas vienībā nospēlēja 19 minūtes un 27 sekundes, reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un nopelnīja divas soda minūtes par turēšanu ar rokām, spēli noslēdzot ar negatīvu lietderību -1.

Karsums šosezon 30 spēlēs guvis divus vārtus un atdevis 11 piespēles, kamēr Kulda 42 mačos izcēlies ar diviem vārtiem un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā mačā Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kurai traumas dēļ nepalīdzēja Kristaps Sotnieks, savās mājās papildlaikā ar 4:3 (2:1, 0:2, 1:0, 1:0) uzvarēja Astanas "Baris" no Kazahstānas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vēl KHL līdere Sanktpēterburgas SKA, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, mājās ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) uzvarēja Maskavas "Spartak", tiekot pie piektā panākuma pēc kārtas.

Tāpat jāizceļ Čeļabinskas "Traktor" uzvara viesos ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) pret Hantimansijskas "Jugra", šajā mačā vienus vārtus gūstot un trīs rezultatīvas piespēles izdarot zviedram Līnusam Videlam, kurš savulaik spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 129 punktiem 51 mačā ir SKA, kurai ar 118 punktiem seko Maskavas CSKA. Tāpat 95 punktus guvusi Helsinku "Jokerit", bet 88 punktus savākusi Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu trenri strādā Sergejs Naumovs. Šīs četras komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 84 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" ar 75 punktiem atrodas vien devītajā pozīcijā, taču pozīciju augstāk esošajai Maskavas "Spartak" ir tikpat punktu.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 43 punktiem 48 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot septiņus punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 91 punktu ir "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 81 punktu ir Omskas "Avangard". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien sestais rādītājs, priekšā esot arī Jekaterinburgas "Avtomobilist", Magņitogorskas "Metallurg", Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Čeļabinskas "Traktor" vienībām.

Aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" ar 77 punktiem atrodama septītajā pozīcijā, Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 58 punktiem ir 12.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 47 punktiem atrodas Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.