Hokejs
2017. gada 14. oktobris, 16:41

Mūžībā devies pazīstamais hokeja tiesnesis un sieviešu izlases treneris Andrejs Zaķis

Kasjauns.lv / LETA

Piektdien, 13.oktobrī, aizsaulē devies bijušais tiesnesis, sieviešu valstsvienības treneris un ilggadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Tiesnešu sektora vadītājs Andrejs Zaķis, vēsta federācija.

Zaķis aizsaulē devies 61 gada vecumā.

Zaķis tiesneša hokeja karjeru sāka 1978.gadā. Piecas sezonas viņš tiesāja PSRS čempionātu, tāpat vairākkārt uzraudzījis pasaules čempionāta spēles.

Savukārt no 1991.gada Zaķis kopā ar Uldi Opitu sāka attīstīt sieviešu hokeju Latvijā. Ilgus gadus viņš strādāja par sieviešu valstsvienības galveno treneri.

"Zaķis bija sieviešu hokeja valstsvienības aizsācējs. Viņš bija tas, kurš mani uzrunāja un uzaicināja attīstīt sieviešu hokeju Latvijā. Vēl šodien atceros, kā mēs ar Andreju ar sieviešu izlasi devāmies uz pirmajām sacensībām Ļeņingradā. Viņš darījis ļoti daudz, lai sieviešu hokejs mūsu valstī izaugtu līdz vērā ņemam līmenim," sacīja Latvijas hokeja veterāns un Zaķa draugs Opits.

Liekot punktu darbam ar sieviešu hokeju un tiesāšanu, Zaķis kopš 2005.gada sāka strādāt par LHF Tiesnešu sektora vadītāju.