foto: AP, Vida Press
Princeses Diānas piemiņai Megana Mārkla kāzās rotājas ar viņas gredzenu
Pa kreisi - princese Diāna 1996. gadā; pa labi - princis Harijs un Megana Mārkla 2018. gada 19. maijā.
2018. gada 21. maijs, 06:02

Princeses Diānas piemiņai Megana Mārkla kāzās rotājas ar viņas gredzenu

Jauns.lv

Megana Mārkla, kura pēc kāzām ar princi Hariju kļuvusi par Saseksas hercogieni, neparastā un ļoti sirsnīgā veidā godinājusi sava vīra mātes nelaiķes princeses Diānas piemiņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc kāzu oficiālās daļas Megana Mārkla un princis Harijs rīkoja svinīgo banketu Vindzoras pils teritorijā esošajā Frogmoras namā.

Pirms kāzu otrās daļas, kad jaunlaulātie bija nomainījuši tērpus, fotogrāfi viņus  atkal iemūžināja - Meganu viņas baltajā, Stellas Makartnijas darinātajā kleitā un princi Hariju melnā uzvalkā.

foto: Vida Press
Saseksas hercogs un hercogiene - princis Harijs un Megana Mārkla savā kāzu dienā 2018. gada 19. maijā. Meganai pirkstā - iespaidīgs princeses Diānas gredzens.

Taču skatienu visvairāk piesaistīja iespaidīgais gredzens Meganas Mārklas pirkstā. Gredzens ar milzīgo akvamarīnu agrāk piederēja Harija mātei nelaiķei princesei Diānai, un Megana savā kāzu dienā to bija uzlikusi, godinot viņas piemiņu.

foto: AP
Saseksas hercogienes Meganas Mārklas roka ar gredzenu.

Ar šo gredzenu princese Diāna iemūžināta 1997. gadā izsoles laikā, kā arī 1996. gadā Austrālijā - galā vakariņu laikā. Kopā ar gredzenu rotaslietu komplektā ietilpst arī auskari un aproce.

foto: AP
Velsas princese Diāna ar šo pašu gredzenu iemūžināta 1996. gadā.

Diānas piemiņa tika godināta arī ziedu izvēlē karaliskajās kāzās. Baznīca ceremonijas laikā bija greznota ar baltām rozēm, kas bija Diānas mīļākās puķes. Tieši tāpat Diānai patika arī neaizmirstulītes - un šie ziedi bija redzami Meganas līgavas pušķī.

Tāpat arī kāzās tika atstāta brīva vieta baznīcā solu rindās. Rindās, kur sēdēja karaliskā ģimene, blakus princim Viljamam viens krēsls palika brīvs. Tiek lēsts, ka tas simboliski tika atstāts nelaiķei princesei Diānai.

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas

Lielbritānijā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā notikušas prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas.

gallery icon
123

Jaunlaulātie princis Harijs un Megana Mārkla ceļā uz kāzu banketu

gallery icon
13
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās