foto: Pexels.com
21 gadu vecai sievietei sāp sirds par drauga uzvedību: "Viņš regulāri aizrāda, ka man jātiek vaļā no dubultzoda. Citas esot tievākas"
Jaunās sievietes stāsts izpelnījies daudz komentāru. Daudzi dalās savā pieredzē un uzsver: tā neizskatās pēc mīloša un gādīga cilvēka uzvedības.
2018. gada 21. septembris, 06:01

21 gadu vecai sievietei sāp sirds par drauga uzvedību: "Viņš regulāri aizrāda, ka man jātiek vaļā no dubultzoda. Citas esot tievākas"

Jauns.lv

Šā gada 16. septembrī kāda 21 gadus veca „Reddit” lietotāja aizsākusi forumā tēmu par to, kā sākusi ievērot diētu, jo to pieprasījis viņas draugs, kurš nepārtraukti izsaka kritiskas piezīmes par viņas ārieni. Jaunās sievietes stāsts izpelnījies daudz komentāru.

„Es tievēju, bet mans partneris turpina izdarīt uz mani spiedienu manas ārienes dēļ,” atklāj jaunā sieviete. Viņa norāda, ka draugs bieži izsaka kritiskas piezīmes par viņas svaru. Reiz abi kopā devušies peldēties un viņa pasūdzējusies par aukstu ūdeni. Viņš uz to atbildējis: „Tici man, tev ir vairāk nekā biezs siltumizolācijas slānis.” Jauniete lūgusi citiem „Reddit” lietotājiem padomu, kā viņai izturēties pret partneri (šobrīd viņas ziņojums ir dzēsts).

Padoma meklētājai ieteikts rūpīgi izanalizēt esošās attiecības vai pārtraukt tās vispār. Daži no interneta lietotājiem otra ārienes kritizēšanu nosaukuši par psiholoģiskas vardarbības pazīmēm un paskaidrojuši, ka tā neizskatās pēc mīloša un gādīga cilvēka uzvedības. Viņi arī brīdinājuši, ka ar to emocionālā vardarbība nebeigsies, bet tikai pieņemsies spēkā.

Daudzi „Reddit” lietotāji padalījušies ar savu personīgo pieredzi, kā viņu ārieni savulaik kritizējuši bijušie partneri, un kā viņi paši rīkojušies šādā situācijā. „Kad es iepazinos ar savu bijušo, es nēsāju 46. izmēra apģērbu,” norāda viena no komentētājām. „Mēs braukājām ar motocikliem un viņš nemitīgi izteica piezīmes par to, kā uz motocikliem izskatās citas sievietes. Teica, ka viņam patīkot, kādas viņas bija slaidas un „bez pakaļas”.” Sieviete centusies savam partnerim paskaidrot, ka šādas piezīmes viņu ļoti aizskar, bet viņš „nesaprata, kas vainas” un turpināja tā rīkoties, līdz viņi izšķīrās.

Vēl kāda sieviete komentārā ierakstījusi: „Nesaprotu, kāpēc manam bijušajam svarīgāk bija aizstāvēt savu pozīciju, nekā pārstāt tā uzvesties. Kad viņš dusmojās, runāja briesmu lietas: ka mans vēders viņam traucē seksa laikā, ka esmu trekna neglītene, ka man kaut kas ir jāizdara ar savu dubultzodu, jo viņam tas raisa riebumu. Esmu 167 cm gara un sveru 60 kg. Pat pēc gadiem es aizvien par to pārdzīvoju, lai gan saprotu, ka viņš to visu izdomāja, lai mani sāpinātu.”

Taču visvairāk uzmanības izpelnījās komentārs no kāda vīrieša, kurš savulaik pats nav atbalstījis sievu un ignorējis viņas pārdzīvojumus ārienes dēļ.

Lietotājs ar segvārdu EndlessEnds pastāstījis, ka tagad ir jau cilvēks gados, bet viņa sieva mirusi. „Viņa bija pati skaistākā sieviete pasaulē – kā iekšēji, tā ārēji,” apliecina vīrietis. „Taču viņai bieži bija grūti tam noticēt.”

Vīrietis paskaidro, ka bijis pārāk iegrimis darbos un pārstājis sievai veltīt uzmanību. Jūtoties atstāta novārtā, sieva sākusi ievērot diētu, pastiprināti nodarboties ar sportu, lai atkal viņa acīs kļūtu pievilcīga.

foto: Vida Press
Ja tievē, dari to tikai sev. Nekad, ja to pieprasa cits. Tā ir emocionālā vardarbība un mīlestības trūkums, kas partnerim liek tā uzvesties.

„Es to nožēloju visvairāk un tas mani vajā vēl šobaltdien. Es ar savu attieksmi biju licis viņai sajusties negribētai. Man aizvien ir sāpīgi domāt, kā viņa dienām un mēnešiem ilgi ierobežoja sev ēdienu, cerībā, ka es viņu tāpēc mīlēšu vairāk,” raksta vīrietis. Viņš stāsta autorei ieteicis nekad netievēt kāda cita dēļ un piebildis – lai cik labi partneris neizturētos pret viņu kopumā, ārienes kritika – tā ir mīlestības trūkuma pazīme un „neveselīga diēta dvēselei”.

„Es domāju, jums vajadzētu viņam paskaidrot, cik ļoti tas sāp. Ja viņš jūs mīl, tas raisīs viņās šausmas un viņš sapratīs, cik ļoti ievaino viņa izteiktie vārdi,” savu atbildi noslēdz seniora vecumu sasniegušais kungs. „Ja viņš to nesapratīs, tātad jums savai dvēselei jāmeklē cita diēta.”