foto: ekrānuzņēmums no video
Šokējošās Rīgas ielu prostitūcijas aizkulises: stāvoklī ar "lomkām" cīņā par 10 eiro kārtējai devai
Filmas materiāls filmēts aptuveni gadu, ja neskaita trīs mēnešus, kurus Jeļena pavadījusi ieslodzījumā narkotiku lietošanas dēļ.
2018. gada 16. februāris, 06:11

Šokējošās Rīgas ielu prostitūcijas aizkulises: stāvoklī ar "lomkām" cīņā par 10 eiro kārtējai devai

Jauns.lv

Radošā komanda “Edart.tv”, kura plašu popularitāti iemantoja ar provokatīvo filmu “Caur adatu”, sarunā ar Jauns.lv atklāja papildu detaļas par savu nākamo veikumu “Profesija: prostitūta” – filmu, kurā tuvplānā aplūkota Rīgas zemā slāņa prostitūtu ikdiena.

Pievērsties prostitūcijas tēmai “Edart.tv” komanda nolēmusi aptuveni pirms gada, kad klajā nācis viņu veidotais filmas rullītis par kādu stāvoklī esošu prostitūtu no Rumbulas, kurš izsaucis plašu rezonansi medijos un sabiedrībā.

Filmas veidotāji jau atklāja, ka šīs filmas ainās nebūs redzamas dārgas, elites eskorta pakalpojumu sniedzējas.

Viņu vietā varoņu lomas iedalītas meitenēm no Rumbulas un Lienes ielas.

Tieši Lienes ielā “Edart.tv” komandai izdevies sastapt filmas galveno varoni, 32 gadus veco Jeļenu.

Nācies skaidroties ar policiju

“Sākumā, meklējot meiteni filmai, braukājām pa Rumbulu, taču pie mums diviem neviena negribēja kāpt iekšā, baidījās. Jeļena bija no Lienes ielas. Viņa nebaidījās un viņai vajadzēja naudu, kā viņa pati teica – jauniem zābakiem. Tolaik vēl nezinājām, ka viņa lieto narkotikas, taču pēcāk Jeļena atzinās. Tā kā viņa labprāt ar mums komunicēja, izvēlējāmies viņu kā filmas varoni,” izstāsta puiši.

Noskaidrots, ka meitenes iecienījušas pa dienu stāvēt Rumbulā, savukārt vakaros, kad tur paliekot nedroši, darbība tiek pārcelta uz Lienes ielu.

Filmas materiāls filmēts aptuveni gadu, ja neskaita trīs mēnešus, kurus Jeļena pavadījusi ieslodzījumā narkotiku lietošanas dēļ.

“Ar policiju nācās saskarties vairākas reizes. Kādu dienu pēc filmēšanas, kad izlaidām Jeļenu, pie mums aši piesteidza Rīgas pašvaldības policijas brigāde un sāka mūs izjautāt par mūsu nodarbošanos. Bija arī incidents, kur meitenes kāvās, arī pēc šī mums nācās skaidroties ar policiju,” izstāsta “Edart.tv”.

Devas dēļ spējīga uz jebko

Sarunā ar Jauns.lv filmas veidotāji atklāj, ka, runājot par Rīgas dzīves patiesību atainošanu, iepriekšējais veikums "Caur adatu", salīdzinājumā ar topošo filmu tagad šķietot kā vien "ziediņi".

"Bija moments, kurā Jeļenai - filmas galvenajai varonei, sākās tā dēvētās lomkas. Tajā stāvoklī viņa apgalvoja, ka izdarīs jebko, lai tikai tiktu pie 10 eiro nākamajai špricei. Teica, ka sadurs kādu, izlēks mašīnas priekšā, ja vajadzēs. Šokē tas, ka mūsu vietā varēja būt kāds cits, kurš šādu sieviete situāciju tikpat labi varēja arī izmantot," stāsta komanda.

"Edart.tv" puišiem pārdomas izraisījis arī fakts, ka viss pieredzētais noticis Rīgas centrā.

"Tas viss ikdienā notiek mums tieši blakus. Šīs sievietes, kurām bieži vien somā ir šļirces, brauc tajos pašos autobusos, kuros uz skolu dodas bērni. Vairums apkārtējo par to, šķiet, ikdienā neaizdomājas," piebilst filmas veidotāji.

Par filmas pirmizrādes datumu vēl esot pāragri spriest, taču “Edart.tv” pauž, ka vēlētos jauno veikumu pabeigt līdz šī gada novembrim. Process gan esot laikietilpīgs, jo, kā zināms, komanda “Edart.tv” visus savus sociālos projektus veido no personīgajiem līdzekļiem un pēc savas iniciatīvas, uzsver veidotāji.