foto: Instagram
Jauna sieviete higiēniskā tampona dēļ zaudējusi abas kājas
Arī pēc abu kāju amputācijas Lorēna Vasere nākotnē raugās cerīgi. "Dzīve atkal ļoti mainīsies. Taču esmu pozitīvi noskaņota un gatava atvērt jaunas dzīves lappuses," viņa saka.
2018. gada 19. janvāris, 06:30

Jauna sieviete higiēniskā tampona dēļ zaudējusi abas kājas

Kasjauns.lv

Amerikāņu modele Lorēna Vasere, kurai higēniskā tampona radīta toksiskā šoka dēļ zaudēja labo kāju, nesen šīs pašas infekcijas dēļ amputēta arī kreisā, ziņo portāls independent.co.uk.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lorēnu Vaseri toksiskā šoka sindroms piemeklēja 2012. gadā, un to radīja higiēniskais tampons. Tā dēļ viņa ir zaudējusi abas savas kājas. Pēc otrās operācijas 29 gadus vecā Lorēna sociālajā tīklā Instagram ievietojusi iedvesmojošu foto, kurā redzama kopā ar aktrisi un paralimpieti Eimiju Pērdiju, kurai nav abu kāju.

Lorēnas partnere Dženifera Rovero viņas fanus sociālajos tīklos informēja par operācijas gaitu. "Mīļie, viņa jau ir pēcoperācijas palātā. Viņu jau atveda no operācijas. Ārsti teica, ka viss ir noticis labi," pirms dažām dienām vēstīja Dženifera.

We are out! Part 2 home recovery! We got this. 💪

A post shared by Jennifer Rovero (@camraface) on

Lorēnu toksiskā šoka sindroms piemeklēja 2012. gadā. Šis ir rets, taču dzīvībai ļoti bīstams sindroms, jo organismā esošās baktērijas sāk izdalīt kaitīgus toksīnus. Ja laikus nesaņem medicīnisko palīdzību, iespējams pat letāls iznākums.

Vasere 2012. gadā sākumā juta gripai līdzīgus simptomus, bet tad viņu piemeklēja sirdslēkme. Jaunās sievietes dzīvība tika uzturēta vien ar medicīnisko iekārtu palīdzību. Abās kājās sākās gangrēna, tāpēc labo nācās amputēt zem ceļgala, bet kreisajai noņemt pirkstus.

foto: Vida Press
Lorēna Vasere 2017. gada oktobrī.

Kaut arī jau tad ārsti ieteica uzreiz noņemt abas kājas, Lorēna tomēr vēlējās kreiso saglabāt. Taču 2017. gada novembrī viņa pavēstīja, ka drīz vien zaudēs arī kreiso kāju. 

"Es ik dienu ciešu šausmīgas sāpes. Viena kāja man ir no zelta, un es ar to ļoti lepojos. Taču uz kreisās kājas man ir vaļēja brūce. Tai nav ne papēža, ne pirkstu. Gadiem ejot, mans organisms ir sācis ražot vairāk kalcija, tāpēc pēdas kauli ir sākuši augt. Patiesībā manas smadzenes dod signālu kājas pirkstiem, ka tiem ir jāaug. Beigu beigās esmu sasniegusi stadiju, ka kauls ir jāsamazina, jo es vairs nevaru staigāt. Pēc dažiem mēnešiem man vajadzēs amputēt arī otru kāju. Jo vienkārši neko vairs nevar darīt," sacīja jaunā sieviete.

Merry Christmas everyone 🎄🎁❤️🎅🏼

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

Tieši pirms operācijas Lorēna Instagramā pavēstīja, ka nākotnē raugās cerīgi. "Dzīve atkal ļoti mainīsies. Taču esmu pozitīvi noskaņota un gatava atvērt jaunas dzīves lappuses," viņa atzina.

A post shared by Jennifer Rovero (@camraface) on

Pēc pirmās amputācijas Lorēna Vasere veltīja daudz laika un enerģijas, lai informētu sabiedrību par toksiskā šoka sindromu un - kā no tā izvairīties.

foto: Vida Press
Modes skatē 2016. gada februārī.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas