Kas patiesībā notiek klēpja attīrīšanas rituālā Rīgā? Žurnāliste devās noskaidrot
Caur muti ieelpojam gaismu, caur vagīnu – izelpojam...
Cita pasaule
2017. gada 3. maijs, 06:20

Kas patiesībā notiek klēpja attīrīšanas rituālā Rīgā? Žurnāliste devās noskaidrot

Gita Rihtere

Iedomājies, ka tavu muti un vagīnu savieno zelta caurule. Caur muti ieelpojam gaismu, caur vagīnu – izelpojam… Šī ir aina no klēpja enerģētiskās attīrīšanas rituāla no iepriekšējiem sakariem, ko Rīgā piedāvā maksātspējīgām un uz ezoteriskām padarīšanām kārām dāmām. "Kas Jauns Avīzes" žurnāliste devās šo lietu izpētīt smalkāk.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ieraugot šo piedāvājumu, neticēju savām acīm. Dzīves mākslas akadēmija – izrādās, ir arī tāda. Ziņkāres pieveikta, ņēmu 25 eiro – ieejas maksa smalki nodēvēta par enerģijas apmaiņu – un devos atgūt nevainību (paskrienot uz priekšu – tas bija vienīgais, ko nesolīja).

Klišejiski saukļi, bet labs bizness

Liela telpa, katrai spilventiņš un matracītis. Kamēr vadītāja Laura runā, dāmas sēž, tup, guļ. Pats rituāls notiks guļus. Jo tālāk, jo trakāk iekšēji niknojos, domās dažnedažādi tērēdama nu jau zudušo naudu. Lai saprastu, par ko jābesās – viena no pērlēm: “Sievietes ķermeni var salīdzināt ar ziedu. Jūs varbūt būsiet dzirdējušas, ka zieds atveras, kad spīd saule, un aizveras, kad satumst.”

Vai tu redzējies! Tālāk tikpat saturīga informācija. Pusotras stundas! Spēju tikai zūdīties, kādas biznesa iespējas ir palaistas garām, jo nebija ne jausmas, ka tukšas frāzes, infantili saukļi no sērijas Tu esi tā vērta! (paturiet prātā, par to ir samaksāti 25 eiro!) un klišejiski pašpalīdzības grāmatās tūkstoškārt muļļāti štampi tik smuki iet cauri! Tāpat nespēju nedomāt, cik nezinošai, neko nelasījušai (vai cik nelaimīgai?) jābūt, lai meklētu remdinājumu šādā pasākumā. No otras puses – cepuri nost! – cirpēji ir manīgi uzķēruši auditoriju, aitu ir necerēti daudz, un lieta rullē.

Pirmā daļa. Lekcija

Nerediģēti rituāla vadītājas Lauras tiešās runas fragmenti:
“Instruments būs ķermenis, tas nebūs prāta pasākums. Esiet šeit, jūtieties šeit, būtiski, lai visas būtu klātesošas šajā mirklī. Attīrīt klēpi – skan mistiski, bet jūs esat šeit, tātad tas jūs uzrunā. Kaut kas sauc. Kas notiks pēc klēpja iztīrīšanas, tas priekš katras būs ļoti individuāli.

Atveriet muti, atslābiniet seju, tas atslābina arī domas. Jāsajūt dibena kauli, pleci un tas, kas uz tiem uzkrauts.

Jūs esat nokļuvušas Dzīves mākslas akadēmijā, kas ir vienīgā vieta Latvijā un arī visā pasaulē, kur notiek dalīšanās bāzes zināšanās priekš sievietes laimes. Ļoti, ļoti īsi – laimīga sieviete iedvesmo vīrieti, lai viņai blakus būtu veiksmīgs vīrietis. Jā, tieši šādā kombinācijā!!! Laimīga sieviete – veiksmīgs vīrietis. (Tēma tiek izvērsta uz apmēram piecām minūtēm – aut.). Kad ir veiksmīgs vīrietis un laimīga sieviete, šajā savienībā veidojas veseli bērni. Veseli bērni un šīs bāzes zināšanas dod to, ka ir stipra tauta.

Kas ir laime, kā to sasniegt. Laime ir paplašinājums. Kā to sasniegt? Neatkārtojot šablonus. Tas vienmēr sākas ar kaut kāda veida tīrīšanu. Lieko atmetam, kaut ko atlaižam un tā vietā radām kaut ko jaunu. Šis rituāls ir kā pirmais solis, lai jūs paņemtu savu dzīvi savās rokās. Ko jūs darīsiet pēc tam, tas jau ir jūsu ziņā – skaistums, radošums, dievišķums... Šis ir pirmais solis tajā visā. Impulss.

Sakrālā erotika

Es darbojos ar dažādām garīgām praksēm un tīrīšanām, šeit dalos pieredzē tieši par sievietes ķermeni – kā ir tajā būt, kā ir to baudīt, piedzīvot multiorgasmus, kuri ļoti daudzām joprojām šķiet kā mīts. Kā veidot seksa kultūru savās attiecībās, kā veidot sakrālu erotiku. Kas tas ir?

Sakrālā erotika ir faktiski viss, ko jūs savā dzīvē darāt – katrs vārds, katrs pieskāriens, jo tā ir dabiska sievietes prasme – būt brīvai, būt atslābinātai, būt seksuāli pievilcīgai – un (teju izkliedzot – aut.) NEKAUNĒTIES PAR TO!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tā ir mana degsme, kādēļ esmu šeit, es dalos pieredzē, es esmu viena no jums. Neesmu ne skolotāja, ne guru – būtībā dalos savā pieredzē. Šovakar šis rituāls ir tādēļ, ka tik ļoti maz mēs patiesībā zinām par savu ķermeni, bet tik ļoti tas mūs patiesībā ietekmē. Par sievietes ķermeni – tas ir milzīga, liela mistērija. Varbūt esat pamanījušas, ka mums ir dažādi cikli, dažādas emocijas – viena mēneša ietvaros pat!

Ir visādas ķīmiskas reakcijas, kā jūs kaut ko jūtat vai nejūtat, kā jūsu ķermenis aizveras vai atveras (seko stāstījums par ziedu un sauli – aut.). Arī mēs, saņemot ikdienā triecienus vai izaicinājumus, vai konkurenci, mūsu ķermenis dara tieši to pašu. (Izčukst kā lielu noslēpumu) Esat pamanījušas, ka darba dienas beigās ir saspringti pleci? Uz ko tad viņi noreaģēja? Uz jūsu ieradumiem, uz jūsu ikdienu, uz jūsu domām un uz to apkārtni, kas jums ir.

Dažkārt piere saraucas. Ko tas ķermenis patiesībā dara? Patiesībā viņš aizsargājas! Viņš kaut ko domā, un ķermenis parāda to visu. Kad mēs daudz staigājam – tīri fiziski – kas notiek ar kājām? Nu, viņas tādas, tādas kā smagākas, pilnākas paliek. Mums limfa tur plūst vai neplūst, ja. Uz ko es tur vedinu?
Ka jūsu ķermenis ir dzīvs, staigājošs stāsts. Viss, kas notiek jūsu ķermenī, ir atspoguļojums tam, ko jūs darāt, ko domājat, kā jūs rīkojaties, ar ko jūs ikdienā saskaraties. Un ļoti skaista burvīga vieta mūsu ķermenī ir arī klēpis, par ko vairāk šovakar. Sievietei ir divas sirdis. Vienu jūs pazīstat, tā te pukst visu laiku. Uzliekam roku. Redzat? Pukst! Tas ir jūsu pulss, jūsu individuālais ritms, arī jūsu elpa. Tā ir jūsu dzīvība!

Cik bieži mēs padomājam, kas tur ir kādi pārdzīvojumi vai kāda sāpe tur tai sirdij ir? Un ir vēl viena sirds sievietei, tā otra sirds ir dzemde. Šeit, šajā sirdī notiek tikpat daudz. Uzliekam otru roku tur, pirksti zem nabas. Tās, kuras jau ir dzemdējušas, zina, kā šī sirds pulsē tad. Kad mums ir mēnešreizes, arī šī sirds pukst un pulsē, un kad mums ir orgasms.

Šeit patiesībā ir sievišķības centrs. Šeit ir sievišķības ligzda. Ja mēs gribētu runāt par sievišķību ārpus visiem tiem uzrakstiem internetā un žurnālos, sievišķība praktiski mīt šeit. Jūsu gurnos. Jūsu klēpī. Tur ir arī visas atbildes uz jūsu jautājumiem.

Tā dzemde un tā vagīna – redzat, es te saucu visādus tādus vārdus – patiesībā glabā ļoti, ļoti daudz. Ja mēs salīdzinātu ar datoru, tas ir cietais disks, kurā glabājas visa jūsu ķermeniskā pieredze.

Kaut kur dzirdētais G punkts

Īpaši, ja runājam par G punktu – tas varbūt arī ir kaut kas dzirdēts, – no G punkta patiesībā veidojas viss cilvēciskais ķermenis (mūžu dzīvo, mūžu mācies – pirms rituāla apmeklēšanas man bija mācīts, ka no spermatozoīda un olšūnas – aut.). Tas ir punktiņš, ap kuru pēc tam veidojas viss, kas mēs esam mammas vēderā.

G punkts ir tas, kas glabā ļoti, ļoti daudz – visas jūsu emocijas, katru pieskārienu un, protams, jūsu vagīna kā tādos gredzentiņos – tur ir tādi muskuļu gredzentiņi – tajos gredzentiņos, nu, glabājas katrs jūsu partneris. Ja es tā ezoteriski varu teikt – tad ne tikai no šīs dzīves (ja nu iepriekšējā dzīvē biji vīrietis, ko tad? – aut.).

Kādēļ es varu tā teikt – jo... Ā... Kaut vai jūs fizioloģiski paskatieties viņam kaut vai vienu minūti acīs, jūs varat uzreiz vizualizēt, ka jūs skatāties acīs – uzreiz izveidojas saikne. Saikne izveidojas uz to vienu mirkli ar to cilvēku. Un jums jau liekas – šito es pazīstu! Jūsu ķermenis arī momentāli norezonē, vai viņš jums patīk vai ne. Kaut kādas emocijas jūs izraisāt. Ķermenis uzreiz atsaucas un reaģē.

Ja jūs esat ar cilvēku kopā nedēļu, gadu, iedomājieties, kāda tad šī tuvības saikne izveidojas. Ja jūs vēl apmaināties ar dažādiem šķidrumiem vai ne tikai ar šķidrumiem, bet arī emocijām un domām un dažādiem notikumiem jūsu dzīvē. Kādas tad saites izveidojas. Jūs jau zināt, ka mums ir, piemēram, radniecīgās saites. Tās ir ciešas.

Kad mums ir mīļotie cilvēki, uz to mirkli mēs esam ļoti, ļoti tuvi. Ļoti. Tās saites izveidojas tīri fiziski. Mēs tās varbūt neredzam ar aci, bet jūtam. Ja tās saites ir patīkamas, tad ir forši. Ja traucē un gribi būt brīvs un doties tālāk. Dzemde un tie punkti glabā to pieredzi, it kā enerģētiski tur ciet. (utt., u.t.jpr. – aut.)”

Jāpiedalās pilnībā, lai neizjauktu apli

Tas tika atkārtots desmitiem reižu dažnedažādās kombinācijās. Tālāk – garumgara runa (tādā pašā stilā un tikpat oriģināla) par to, ka ķermenis reaģē uz emocionālu un fizisku vardarbību un glabā visu pieredzi kopš dzimšanas, visus vecāku aizliegumus. Par to, ka mūs ļoti, ļoti kontrolē kauns, vaina un bailes.

Rituāls, rau, palīdzēs ieraudzīt un atlaist šīs saites. “Rituāls ļoti skaisti atbrīvos jūs arī jutekliskākām sajūtām. (..) Katra no mums ir atnākusi motivēta darboties ar sevi. Ir ļoti būtiski, lai katra to dara simtprocentīgi, citādi aplis būs izjaukts. Šis rituāls iegriež jūsu dzīves enerģiju, to, ka jūs gribat justies brīvi. Šis ir tas skaistais moments, kad jūs to varat iegriezt. Vissvarīgākais sākuma punkts šajā procesā ir jūsu skaidrs nodoms.

Ko jūs vēlaties atbrīvot, ko jūs vēlaties atlaist. Šajā ceļojumā mēs varam doties, ja ir skaidrs (skalda pa zilbēm – aut.): “Jā, es to daru simtprocentīgi tagad sev, savai laimei, savai dzīvei!” Ja jums ir tikai tā – mmmm, varbūt bišķiņ, tad jums vēl ir iespēja doties mājup. Jo man ir interese (skalda) dalīties tikai ar sievietēm, kuras tiešām to vēlas! Kuras grib DARĪT!”

Jānis vai Pēteris? Īstais atnāks pats

Lai saudzētu lasītāju, turpmāko izlaidīšu, jo līdzīgas atklāsmes, slīkstot bezgalīgā liekvārdībā, tika bārstītas vēl stundu – noslēpumainā tonī un jaunatklājējas intonācijā. Gribējās mukt, bet bija taču jāizciešas līdz tam rituālam.

Piebildīšu tikai, ka rituāla laikā varēs vai nu pārraut saikni ar nevēlamo partneri, vai izdziedināt un nostiprināt ar tādu, ar kuru gribas būt kopā. Galvenais – visu darīt ar mīlestību un pateicību – paldies, lai tev labi klājas, es tevi atlaižu. Varēja noprast, ka liela daļa dāmu cer uz rituālu, lai izmestu no galvas – atvainojos, no klēpja – savu bijušo, kurš tur iestrēdzis.

Ja kāda jautāja, kā var zināt – saikni labāk ir pārraut vai tomēr dziedināt, vadītāja atbildēja, ka tas “atnāks pats”. Dažai bija šaubas, vai saikne dibināma ar Jāni vai Pēteri, jo iespējamie objekti ir vairāki, uz ko atbilde bija identiska – viņš atnāks pats! (Man neatnāca.)

Dāmas bija aicinātas justies brīvi, nekaunēties no emocijām, ja gribas skaļi smieties vai raudāt – neturēt sevi ciet, “jo te mēs esam drošībā”. Tas bija uzsvērts līdz apnikumam brīžos, kad ūdenslējējai aptrūkās sakāmā. Brīžiem šķita, ka atrodos nodarbībā garīgi atpalikušiem, jo cik var malt vienu un to pašu? Atbilde – ilgi un nesodīti, un par to labi maksā. Parēķināsim –piedalījās vismaz 35 sievietes, tātad 875 eiro enerģijas apmaiņai par pilnīgi tukšu muldēšanu.

Otrā daļa. Rituāls

Fiziskā puse (atstāstu ļoti vienkāršoti, bez vadītājas runām, kas neapklusa ne uz mirkli): jāguļ uz muguras, ceļi saliekti, pēdas paralēli, iegurnis jāpaceļ izteikti augstu tā, lai veidotos taisna līnija. Jāiedomājas, ka zem tā ir asas naglas, adata vai ugunskurs, un to nekādā gadījumā nedrīkst nolaist uz leju. Tā jānoturas ilgi jo ilgi. Vēlams pacelties pirkstgalos – lai grūtāk.
Garīgā puse: jāiedomājas, ka tavu muti un vagīnu savieno zelta caurule. Caur muti ieelpojam gaismu, caur vagīnu – izelpojam (tā būs tā attīrīšanās no vagīnas gredzenu atmiņā aizķērušamies partneriem. Varot pāriet arī sieviešu slimības). Tad nāk mazais zelta aplis. Ieelpojam gaismu caur vagīnu, izelpojam – caur dzemdi.

Lielais zelta aplis. Ieelpojam caur vagīnu, izelpojam caur sirdi. Dibini saikni. Dziedini vai atlaid. Kad vairs jau nejaudā noturēties (viegli nav!), vadītāja mudina ciesties – ja tagad izcietīsies, atpestīsies uz visiem laikiem. Kad vairs nevari, drīksti atbrīvot iegurni no krampjainās gaisā turēšanas.

Nākamais solis – jāļauj tam brīvi kratīties, kustību pat vēl pastiprinot. Tā tad būs lielā dziedināšana un atlaišana. Patiesībā pēc tik ilga saspringuma ķermenis, strauji atbrīvots, vibrē tāpat kā pēc neadekvātas slodzes kādu brīdi trīc kājas. Rituālā tas pasniegts kā notikušais brīnums. Vai es jau teicu, ka to visu pavada runas plūdi? Var sākt lasīt vadītājas tekstu no sākuma, tās arī būs beigas.

Pārdomas un secinājumi

Grūti iedomāties, kam jānotiek cilvēkā, lai šo tuftoloģiju uztvertu ar visdziļāko nopietnību. Acīmredzot tā ir tā pati publika, kas, cerot uz sievietes laimi (lasi – cerot beidzot tikt pie vīrišķa), kopj sievišķību, apmeklējot visādus dzemdes dziedājumu un vagīnas vibrāciju (vai kā nu tur bija) saietus un kuru guru ir Uģis Kuģis&Co. Sieviešu vājās vietas ir vispārzināmas, uz tām tad arī spiežam. Tikai bizness, bet ar viedumu.

Man paveicās – kāda rituāla dalībniece, savas lētticības šokēta, pastāstīja, ko viņa no rituāla gaidījusi un ko – saņēmusi. Īsumā: patīkami mānīgu, atbalstu sološu piederības un solidaritātes sajūtu Citām arī iet tāpat!, kam pievienojas uzspēlēts mirkļa brašums – re, kā mēs te laižam! Mēs varam!

Ko varam, gan īsti nav skaidrs. Uz brīdi tiešām varot iestāties eiforija un savas varenības ilūzija – kā mēs viņus tagad! Diemžēl jauniegūtais dūšīgums tikpat ātri izvējojas un tu nonāc tieši turpat, kur biji pirms rituāla. Jānāk vēl, teiktu vadītāja. Un tur tiešām bija dāmas, kuras nāk ne pirmo reizi. Ar saviem eiro enerģijas apmaiņai.

P.S. Ja nu kāds man pārmetīs, ka publiskot rituālu nav krietni, kā jūsu padevīgā kalpone atbildēšu, ka nekrietni ir apcelt pamuļķus un ļoti nelaimīgus cilvēkus. Pārējiem informācija var noderēt, lai pieņemtu zināšanai – mazums, kādus rituālus vēl piedāvās. Var iekrist aiz tīrās ziņkāres.