10 idejas atpūtai bez maksas
2009. gada 10. jūlijs, 12:21

10 idejas atpūtai bez maksas

Jauns.lv

Vasara ir laiks atpūtai un izklaidēm! Tām ne vienmēr jāsaistās ar lielām izmaksām. Ieskaties Naudas plānošanas centra padomos!

Naudas plānošanas centra ieteikumi ģimenes izklaidēm vasarā:

1. Katru trešdienu bez maksas iespējams apmeklēt Kino muzeju Rīgā. Iepriekš piesakoties, visa ģimene varēs noskatīties kādu jauku bērnu filmu vai multfilmu, kādu filmu no latviešu klasikas vai pavisam mūsdienīgus un jaunus latviešu kino un animācijas meistaru darbus.

2. Baudīt dabas burvību un iepazīstināt bērnus gan ar Latvijā sastopamām, gan pavisam eksotiskām augu sugām var Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Rīgā. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja botāniskajā dārzā ir bez maksas, pieaugušajiem – 1,50 Ls. Šajā paradīzē, kas atrodas gandrīz pilsētas centrā, atpūsties var kaut visu dienu.

3. Lai vērotu putnus un dzīvniekus, varat doties uz kādu dabas parku, rezervātu vai dabas taku. Piemēram, bērniem noteikti patiks pastaiga pa Lielā Ķemeru tīreļa laipu.

4. Iepazīt dabu un reizē atpūsties iespējams arī “Dabas koncertzāles” pasākumā “Graphis scripta”, kas norisināsies 11. jūlija novakarē Vilku kalnos netālu no Daugmales Rīgas rajonā. Tā laikā zinātnieki un mūziķi izstāstīs, izrādīs un ieskandinās kopīgu stāstu par Latvijas dabu un cilvēkiem. Pasākumā uzmanības centrā - ķērpji un mežs.

5. Gan pilsētās, gan pagastos tiek rīkoti ļoti profesionāli pašdarbnieku ansambļu koncerti un deju priekšnesumi. Turklāt tie ir bez maksas. Tāpat bez maksas iespējams noskatīties kādu hokeja maču, futbola spēli vai vērot kādu citu sporta veidu. Piemēram, 31.jūlijā bez maksas Ventspilī, Olimpiskā centra „Ventspils” stadionā iespējams klātienē vērot Latvijas čempionātu vieglatlētikā.

6. Vasarā dažādās Latvijas vietās notiek pilsētu svētki un festivāli. Tajos ir gan dažādi priekšnesumi, gan konkursi, kā arī atrakcijas bērniem. Piemēram, 12.jūlijā Ventspilī, Mazo Jūras svētku ietvaros, plkst. 12:00 un 15:00 iespējams bez maksas vērot leļļu teātra izrādi „Riko jautrās dēkas”. Savukārt no 10.-11.jūlijam Liepājā var vērot ielu izrādes Starptautiskajā ielu teātra festivālā „Zeme. Debess. Jūra”.

7. Par interesantu un māksliniecisku vietu kļuvusi Andrejsala. Esot Rīgas centrā, noteikti būtu vērts līdz tai aiziet. Varēsiet vērot piestātni, kā arī baudīt mūsdienu mākslu un kultūru.

8. Rīgā, Spīķeros var atrast arī unikālu Leļļu mākslas muzeju – tajā no 8.jūlija līdz 31.augustam norisinās izstāde “Pūra lādes noslēpumi” un “Sērkociņi un viņu kastītes”, bet no 24.jūlija līdz 31.augustam mākslinieces Ināras Liepas izstāde “Kanēļlāči un lācīši”. Vairāk informācijas par radošo industriju kvartālu www.spikeri.lv un par Leļļu mākslas muzeju www.dollart.lv.

9. Bērniem iespējams izmantot rotaļu laukumus pilsētā. Vērts būtu aizbraukt arī uz rotaļu laukumu un aktīvās atpūtas pilsētiņu Mežaparkā, kas ir viena no lielākajām Latvijā.

10. Varat iesaistīt savu bērnu arī velosacensībās Uzvaras parkā, Rīgā. Tās notiek katru trešdienu plkst. 17:00. Dalība tajās ir par brīvu, bet bērnu vecāki var balvu fondam ziedot kādu saldumu, lai ātrākajiem braucējiem lielāks prieks.