foto: Facebook.com
Identiskajai dvīnei diagnosticē vēzi mēnesi pēc tam, kad veselā māsa izjutusi visus simptomus viņas vietā
2018. gada 5. aprīlis, 19:17

Identiskajai dvīnei diagnosticē vēzi mēnesi pēc tam, kad veselā māsa izjutusi visus simptomus viņas vietā

Jauns.lv

11 gadus vecajai Sofijai no Edinburgas Lielbritānijā ārsti diagnosticēja nieru vēzi, mēnesi pēc tam, kad viņas identiskā dvīņu māsa Megana bija izjutusi dažādus neizskaidrojamus simptomus, kā vājumu, sāpes un krišanos svarā. 

Abas māsas jau kopš dzimšanas bijušas burtiski vienādas. Pat sasniedzot skolas vecumu, meitenes pabeigušas viena otras iesāktos teikumus un viņu domu gājiens bijis identisks. Lai gan tas nenotiek bieži, Identisko dvīņu asociācijas profesors atzinis, ka šādi gadījumi, kad viens dvīnis izjūt otra slimības simptomus, esot novēroti jau agrāk. “Šajā situācijā viens no identisko dvīņu pāra kļūst par sargu otram, tāpēc Megana Sofijas saslimšanu izjuta pirmā, pirms vēl bija parādījušies ārēji simptomi slimajai meitenei,” atzinis profesors. 

Sākumā strauji sācis kristies Meganas svars, tāpēc ģimene vērsusies pie ārsta, lai noskaidrotu iemeslus. Svara kritumam pievienojies nogurums un sāpes, taču visi izmeklējumi norādījuši, ka Megana ir fiziski pilnīgi vesela. 

“Ziņa par Sofijas saslimšanu mūs satrieca. Nebija nekādas pazīmes, ka viņai kaut kas kaitētu. Paradoksāli, bet Megana bija tā, par kuras veselību uztraucāmies. Kamēr viņa savārgusi gulēja gultā, Sofija bija enerģijas pilna,” stāsta dvīņu māmiņa Rebeka. 

Vien mēnesi pēc Meganas izmeklēšanas, atklājās, ka Sofijas nierēs ir audzējs. “Kad uzzinājām Sofijas diagnozi, tas sadragāja mūs visus, bet jo īpaši Meganu. Viņas ir kā saaugušas, viena no otras neatiet ne soli. Megana pat piedāvājusi nogriezt savus garos matus, lai Sofijai to zaudēšana ķīmijterapijas dēļ nav jāpārdzīvo vienai,” stāsta meiteņu māte. 

Pērnā gada decembrī Sofijai izoperēts ļaundabīgais audzējs kopā ar kreiso nieri. Meitenei jāizcieš smags ķīmijterapijas kurss līdz jūnijam, bet ģimene ir cerību pilna, ka Sofija atkal būs vesela, vēsta “News.com”.