foto: Sandra Pētersone/Ziemeļlatvija
Smiltenes pagasta cilvēki pašu spēkiem uztaisa unikālu autobusu pieturu
Smiltenes pagasta Varicēnos tapusi pasakaina autobusu pietura, kas atgādina „Gredzenu pavēlnieka” Hobitu namiņu.
2017. gada 3. augusts, 06:11

Smiltenes pagasta cilvēki pašu spēkiem uztaisa unikālu autobusu pieturu

Jauns.lv

Smiltenes pagastā dzīvojošā Krīgeru ģimene pati saviem spēkiem izveidojusi glītu autobusu pieturas „Varicēni” nojumi. Tagad cilvēkiem vairs lietū un vējā zem klajas debess nav jādrebinās un jāgaida autobuss.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līgai un Tomasam, kas dzīvo nomaļā Smiltenes pagastā vietā un saimnieko savā zemnieku saimniecība „Lejas Varicēni”, iecere par nojumi radās, rudenī un ziemā stāvot pieturā „Varicēni” zem klājas debess gan lietū, gan sniegā un gaidot autobusu.

Līdz šim jau tapis nojumes pamats, un drīz tā būs pilnībā gatava. Nojume izskatoties pēc Hobitu namiņa, un tā tiek radīta, taupot resursus. Tās veidošanā izmantotas siena ķīpas, zari, malkas pagales un arī stikli, raksta Valkas laikraksts „Ziemeļlatvija”.

Nojumes veidošanai esot saņemtas visas nepieciešamās atļaujas, un arī valsts akciju sabiedrība „Latvijas Valsts ceļi” pauduši atzinību par šādu iedzīvotāju iniciatīvu.

„Nekur citur Latvijā nav tādas sabiedriskā transporta pasažieru pieturas, kā „Varicēni” Smiltenes pagastā, vietējās nozīmes valsts autoceļa Blome - Birzuļi - Palsmane malā,” raksta „Ziemeļlatvija”.

Jāpiebilst, ka „Lejas Varicēni”, kuros radusies ideja par oriģinālo autobusu pieturu ir saimniecība, kura nodarbojas arī ar lauku tūrismu un pie sevis gaida ciemiņus, piemēram, Latvijā pirmajā siena hotelī, izzināt saimniekošanu lauku saimniecībā, kopt un apmīļot mājdzīvnieku, piedalīties dārza darbos, apgūt senos amatus un piedalīties daudzās citās jaukās aktivitātes.