foto: Juris Rozenbergs
FOTO: mākslinieks Linde draugu lokā atklāj savu ilustrāciju un gleznu izstādi
Arvils Linde ar draudzeni Ivetu Vecmani un pasākumu rīkotāju Gundegu Skudriņu.
Slavenības
2018. gada 21. septembris, 11:11

FOTO: mākslinieks Linde draugu lokā atklāj savu ilustrāciju un gleznu izstādi

Jauns.lv

Restorānā „Buržujs” atklāta modes dizainera Arvila Lindes ilustrāciju un gleznu izstāde "MYTHAGO". Pasākumā piedalījās arī sabiedrībā zināmas personas, kas novērtēja mākslinieka veikumu ar atzinīgiem vārdiem.

Arvila izstāde tika atklāta saulainā ceturtdienas rītā, viesiem cienājoties ar austerēm un šampanieti. Pasākumu apmeklēja gan radošās apvienības "Skudras metropole" producente Gundega Skudriņa, gan Arvila mīļotā sieviete un stiliste un modes dizainere Iveta Vecmane, gan pasākumu vadītāja Rūta Reinika, gan stiliste un modes blogere Liene Stūraine un daudzi citi.

Arvila Lindes ilustrāciju un gleznu izstādes "MYTHAGO" atklāšana

Mākslinieka Arvila Lindes ilustrāciju un gleznu izstādes "MYTHAGO" atklāšana.

gallery icon
57

Mākslinieks pēc izstādes atklāšanas sarunā atklāja, ka savas personālizstādes vairs neskaita. „Šoreiz tēma ir antīkā Grieķija. Mitoloģiskie tēli, kas savā starpā mijiedarbojas,” stāsta Linde.

Viņaprāt, labai mākslai nebūt nav jābūt skaistai, tās uzdevums ir uzdot jautājumus. "Ja cilvēkam, skatoties uz mākslas darbu, rodas vēlme to apspriest, tad uzskatu, ka māksla ir izpildījusi savu uzdevumu,” saka Linde. Viņš piebilst, ka darbi restorānā "Buržujs" būs aplūkojami nenoteiktu laiku - kā interjera elements - un ikviens interesents tos arī varot iegādāties. „Pirms izstādes atkāšanas daži darbi jau bija aizrunāti un trīs no tiem tika nopirkti jau pirms izstādes atklāšanas, līdz ar to man vajadzēja pastrādāt vēl, lai izstādē būtu jauni darbi.”

Linde daudziem pazīstams arī kā modes dizainers. Studējis Latvijas Mākslas akadēmijā, kur šajā specialitātē ieguvis bakalaura un maģistra grādus, viņš ir viens no nedaudzajiem latviešu dizaineriem, kas piedalījies modes nedēļās ārpus Latvijas - Maskavā un Pēterburgā, bijis starptautiskās žūrijas loceklis Baltkrievijas jauno dizaineru konkursā „Fashion Mill” Minskā. Ticis atzīts un izraudzīts kā viens no daudzsološajiem, jaunajiem dizaineriem prestižā modes žurnāla „Vogue Italy” 2012. gada ikgadējā Talantu izdevumā.