foto: Inta Mengiša
Grupas "A-Europa" līderi Duboku beidzot pilsētā uz ielas respektē
"Ja esi tajā burziņā, tad tev ir jātur sevi statusā gan ar ģērbšanos, gan ar auto, ko izmanto," saka Artūrs.
Slavenības
2018. gada 9. augusts, 05:20

Grupas "A-Europa" līderi Duboku beidzot pilsētā uz ielas respektē

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Grupas "A-Europa" solists Artūrs Duboks neilgi pēc 50. jubilejas sevi iepriecinājis ar jaunu auto. Viņš izvēlējies "BMW X6" džipu, ar kādu braukā arī komponists Raimonds Pauls.

foto: Inta Mengiša
"Ja esi tajā burziņā, tad tev ir jātur sevi statusā gan ar ģērbšanos, gan ar auto, ko izmanto," saka Artūrs.

Mūziķis ilgus gadus bijis "Mercedes Benz" markas auto cienītājs. Sudrabotais mersis ar individuālo numura zīmi "A-Europa" tika likts lietā arī grupas fotosesijās, un daudziem ir atmiņā promo bildes ar Artūru Duboku un viņa seksīgajām dejotājām pie glaunā autiņa.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Sudrabotais mersis ar individuālo numura zīmi "A-Europa" tika likts lietā arī grupas fotosesijās, un daudziem ir atmiņā promo bildes ar Artūru Duboku un viņa seksīgajām dejotājām pie glaunā autiņa.

Vēlāk Duboks pagādāja sev prāvāku braucamo – "Hummer" džipu, bet pēc aptuveni septiņiem nobrauktiem gadiem tas sācis lūzt, piedevām vēl negausīgi rijis degvielu un mūziķim sagādājis vienas vienīgas galvassāpes.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Hummer" mūziķis pārdevis par simbolisku naudu un bijis priecīgs, ka ticis no tā vaļā.

„Trakākais tas, ka Latvijā bija problēmas ar "Hummer" remontēšanu, nebija īsti servisu, kur labot. Bet remontēt ar laiku vajadzēja daudz un bieži, biju tiešām nelaimīgs. Pārdevu uzpircējiem par simbolisku naudu un biju priecīgs, ka vispār esmu ticis no tā vaļā," žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis mūziķis.

"Tad paņēmu nomā "Renault Clio" – mazs, smieklīgs, tāds pensionāru autiņš. Tobrīd tas bija vienīgais, ko nomā varēja dabūt. Kādus divus gadus nobraukāju un tad sāku skaitīt, cik naudas esmu izdevis par nomāšanu. Izdomāju – tad jau nopirkšu labāk tādu pašu, jo atšķirībā no "Hummer" šis mazais dīzelis nelūza,” tā Artūrs.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Clio" galvenais mīnuss bijusi pārējo ceļu satiksmes dalībnieku necienīgā attieksme.

Tomēr arī ar šo auto viņš nav juties komfortabli, un galvenais mīnuss bijusi pārējo ceļu satiksmes dalībnieku necienīgā attieksme.

„Es tiešām neizturēju. Visi piegriež, apdzen, signalizē – tā citi braucēji izturas pret neliela izmēra mašīnītēm. Sapratu, ja dziedi, ja esi tajā burziņā, tad tev ir jātur sevi statusā gan ar ģērbšanos, gan ar auto, ko izmanto. Tagad uz ielas jūtos kā cilvēks – citi braucēji respektē,” apmierināts ir Artūrs, kuram šis ir pirmais bembis dzīvē.

foto: Inta Mengiša
„Šim ir labs uzrāviens, ir ļoti ērts,” gandarījumu pauž dziedātājs.

„Šim ir labs uzrāviens, ir ļoti ērts,” gandarījumu pauž dziedātājs un režisors, kurš nākamgad gan plāno atzīmēt grupas "A-Europa" 20. jubileju, gan sākt darbu pie jaunas kinofilmas uzņemšanas. Duboks stāsta, ka viņa maizes darbs joprojām ir skatuve un ar "A-Eiropu" koncertus sniedz ikkatru nedēļas nogali, turklāt ne vien Latvijā, bet arī Lielbritānijā un Īrijā.