foto: Ekrānuzņēmums
"YouTube" lietotājam draud cietumsods par "nacistu sveiciena" mācīšanu sunim
Mīčans no Kotbridžas noliedzis visas apsūdzības un apgalvo, ka radījis videoklipu, lai sakaitinātu savu draudzeni.
Trakā pasaule
2018. gada 20. marts, 23:31

"YouTube" lietotājam draud cietumsods par "nacistu sveiciena" mācīšanu sunim

Jauns.lv

Skotu vīrietis, kurš filmēja draudzenes suni, veicot "nacistu sveicienu", un publicēja to "YouTube", apsūdzēts par naida noziegumu, vēsta Lielbritānijas medijs "The Telegraph".

30 gadus vecais Marks Mīčens nofilmēja mopsi Budu, kurš reaģēja uz tādām komandām, kā "indē ebrejus" un "Sieg Heil", paceļot savu ķepu.

Viņu arestēja pēc saņemtajām sūdzībām par klipu, kas tika publicēts pirms dieviem gadiem un, kas skatīts vairāk nekā 3 miljonus reižu.

foto: Ekrānuzņēmums
Mīčans no Kotbridžas noliedzis visas apsūdzības un apgalvo, ka radījis videoklipu, lai sakaitinātu savu draudzeni.

Mīčans no Kotbridžas noliedzis visas apsūdzības un apgalvo, ka radījis videoklipu, lai sakaitinātu savu 29 gadus veco draudzeni Suzannu Kelliju.

Tomēr šerifs Dereks O'Kerols Erdrijas šerifu tiesā atzina viņu par vainīgu "antisemītiska un rasistiska" video publicēšanā.
Viņš uzskata, ka Mīčans publicējis video, lai gūtu skatījumus citiem publicētajam video: "Manuprāt, ir pamats uzskatīt, ka video ir ļoti aizvainojošs. Šī tiesa ņēma vērā vārda brīvību, bet tiesības uz vārda brīvību iet roku rokā ar atbildību."

foto: Ekrānuzņēmums
Mopsis paceļ ķepu, izdzirdot komandu "Sieg Heil".

Apsūdzētais acīmredzot ir saprātīgs cilvēks. Viņš zināja, ka materiāls ir aizskarošs, un zināja, kāpēc tas tāds ir. Neskatoties uz to, ka viņš publicēja video, kuram bija antisemītisks saturs, viņš zināja, ka tas aizskar daudzus ebrejus," turpina šerifs.

Apsūdzētā advokāts Ross Brauns apgalvo, ka viņa klienta mērķis bija nokaitināt draudzeni, kura apliecināja, ka tas no viņa puses bija tikai joks.

Viņš piebilda: "Es redzu, ka video nav ikviena cilvēka gaumē. Citi tajā var saskatīt komēdijas vai satīra elementus."

Video redzams, ka suns paceļ savu ķepu, izdzirdot komandu "Sieg Heil". Viņš nofilmēts, vērojot Hitleru 1936. gada Olimpiskajās spēlēs Berlīnē.

foto: Ekrānuzņēmums
Mopsis vārdā buda vēro Hitleru 1936. gada Olimpiskajās spēlēs Berlīnē.

Mīčans paziņojis, ka plāno pārsūdzēt tiesas spriedumu: "Domāju, ka tā ir ļoti tumša diena attiecībā uz vārda un izteiksmes brīvību."

"Visiem britu humoristiem turpmāk jābūt ļoti, loti uzmanīgiem , jo konteksts un nodoms aiz jokiem acīmredzami vairs nav svarīgs," viņš turpina.

Spriedumu viņa lietā tiesa paziņos nākamajā mēnesī.