Kā fani virtuālajā realitātē iepazinās ar Spīlberga jauno grāvēju “Spēle sākas”. Filmas pirmizrāde jau šovakar!
Kino
2018. gada 28. marts, 10:58

Kā fani virtuālajā realitātē iepazinās ar Spīlberga jauno grāvēju “Spēle sākas”. Filmas pirmizrāde jau šovakar!

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

16. martā Rīgā virtuālās realitātes (VR) spēļu studijā “Portāls” norisinājās Latvijai patiesi unikāls pasākums par godu režisora Stīvena Spīlberga jaunās filmas “Spēle sākas” gaidāmajai pirmizrādei. Filmas sižets risinās nākotnē, kurā cilvēki ir iemanījušies apdzīvot pašu radīto virtuālo pasauli un cīnās par varu tajā. Izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, organizatori pasākuma apmeklētājiem bija sarūpējuši vienreizēju iespēju paviesoties filmas pasaulē.

“Spēle sākas” (“Ready Player One”) stāsta par antiutopisku sabiedrību ne tik tālā nākotnē – 2045. gadā.

Zemes iedzīvotāji pavada lielāko daļu sava laika, socializējoties milzīgā VR pasaulē, kura tiek dēvēta par “Oāzi” – krass pretstats patiesajai realitātei, kuru raksturo globāla enerģijas krīze un citas cilvēku eksistenci apdraudošas problēmas.

Filmas "Spēle sākas" pirmizrādes gaidīšanas pasākums VR spēļu studijā "Portāls"

16. martā Rīgā virtuālās realitātes (VR) spēļu studijā “Portāls” norisinājās Latvijai patiesi unikāls pasākums par godu režisora Stīvena Spīlberga jaunās ...

gallery icon

Kad nomirst virtuālās pasaules radītājs un pārvaldnieks, atklājas, ka viņa vietu varēs ieņemt tas, kurš digitālajos plašumos atradīs apslēptus dārgumus-atslēgas, spēlējot šajā fiktīvajā realitātē iestrādātās spēles.

Rezultātā uzsākas sīva cīņa starp jaunu puisi – VR spēļu lietpratēju –, kuram palīdz draugi un ļaunu megakorporāciju, kura alkst pārņemt varu “Oāzē”.

VR ļauj aplūkot filmas pasauli galveno varoņu acīm

Par laimi, Tērbatas ielā 55, Rīgā notikušo VR pasākumu cilvēki neapmeklēja, lai aizbēgtu no sāpīgās realitātes.

Interesenti tika aicināti ierasties studijā “Portāls”, lai uz savas ādas izmēģinātu datorspēļu industrijas pēdējo gadu skaļāko jaunumu – virtuālās realitātes brilles “Oculus Rift”, kas, kopā ar jaudīgām datorsistēmām un speciālām kontroles pultīm ļāva iejusties filmas galveno varoņu lomās un uzspēlēt gaidāmajā filmā redzamās spēles.

foto: Lolita Epnere
Spēles virtuālajā pasaulē tiek spēlētas ar VR ierīces "Oculus Rift" brillēm, un kontroles pultīm.

Tajās spēlētājiem bija iespēja atklāt savas loka šaušanas prasmes virtuālajā vidē, kā arī likt lietā cita veida ieročus un pārbaudīt savas koordinācijas/reakcijas spējas.

“Geimeru” rezultāti tika rūpīgi pierakstīti, lai beigās paziņotu četru spēlēto spēļu (“Gauntlet”, “Battle for the Oasis”, “Smash” un “Fracture”) uzvarētājus.

Uz pasākumu ierodas leģendārais “DeLorean”

Vērts piebilst, ka filmu “Spēle sākas” caurvij ļoti izteikta 20. gadsimta astoņdesmito gadu noskaņa.

Kā zināms, tajā būs pamanāma arī režisora Roberta Zemekisa leģendārās filmu triloģijas “Atpakaļ nākotnē” (“Back to the Future”) vērojamā automašīna “DeLorean”.

Filmas galvenajam varonim Veidam Ovenam Vatsam (Tailers Šeridans) tā ļoti noderēs atslēgu meklēšanā.

foto: Lolita Epnere
Leģendārais astoņdesmito gadu sporta auto "DeLorean" Rīgas centra ielās.

Interesanti, ka viens šāds auto pārvietojas arī pa Latvijas ceļiem un 16. marta vakara pasākuma ietvaros, kā īpašs apskates objekts bija piestājis pie “Portāla”. Latvijā nonākusī ASV tirgum 1981. – 1982. gados ražotā sporta automašīna pieder jelgavniekam Intam Indriksonam.

Rīgā, filmas “Spēle sākas” pirmizrāde notiks 28. martā, kinoteātrī “Forum Cinemas LV” un tā būs skatāma 3D vidē. Lomās būs redzami arī tādi aktieri kā Saimons Pegs, T.J. Millers, Olīvija Kuka un Letiša Vraita.

Vairāk par filmu un tās tiešraidi uzzini, viesojoties Acmefilm.lv.

Reklāmas raksts sadarbībā ar ACME Film.