foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
„Es zaudēju mūsu bērnu!” Atklājas šokējošas lietas par “Tēta nedienu” dalībnieku
Laiks, kad viņi bija kopā. Anete, Viktors (ar cepuri) un kolēģis Anglijā 2012. gada sākumā.
Slavenības
2017. gada 20. marts, 15:07

„Es zaudēju mūsu bērnu!” Atklājas šokējošas lietas par “Tēta nedienu” dalībnieku

Kasjauns.lv

Viktora Potina (32) piedalīšanās TV šovā “Tēta nedienas Latvijā” viņa bijušās dzīvesbiedres Anetes atmiņā uzjundījusi piecu gadu senu pagātni, kad Viktors pameta bērna gaidībās esošo jaunieti. Anete bērnu zaudēja un nespēja pienācīgi apglabāt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nesen TV3 raidījumā “Tēta nedienas Latvijā” piedalījās Viktors un Katja (24), kuri audzina četrus bērnus – pusgadu veco Iļju, Vladislavu (2), trīs gadus veco Dominiku (3) un Danielu (4). Sešu cilvēku ģimene mīt divistabu dzīvoklī Āgenskalnā. Viktors, pēc paša teiktā, šobrīd ir darba meklējumos, bet agrāk centies nopelnīt Anglijā un Vācijā, savukārt Katja ir mājsaimniece. TV raidījumā Katja pastāstīja, ka ar Viktoru iepazinās Centrāltirgū. „Gāju pēc pirkumiem, un viņš tur stāvēja. Iepazināmies, sākām komunicēt. Viņam bija kaut kāda cita meitene. Sākām sarakstīties, tikties. Nebija tā, ka mēs gribētu kļūt par pāri. Aizbraucu uz Angliju. Teicu, esmu Anglijā, gribi, brauc ciemos! Viņš atbrauca, savāca mani un pēc nedēļas teica, ka viss – vairs mani nelaidīs vaļā, un mēs sākām dzīvot kopā.”

Pēc raidījuma ar žurnālu “Kas Jauns” sazinājās Viktora bijusī dzīvesbiedre, kura bilda, ka vīrieša pagātne ir apvīta tumšiem notikumiem, un nespēj viņam piedot pastrādāto cietsirdību.


Pamet grūtnieci

„Nezināju, ka viņš dzīvo Latvijā. Kad pirmo reizi viņu ieraudzīju TV raidījuma reklāmā, satraucos, nācās dzert sirds pilienus. Viņš tik daudz slikta ir izdarījis...” iesāk stāstīt Anete. Pirms pieciem gadiem – dažus mēnešus pirms Viktors satika Katju – viņš bijis kopā ar Aneti. Abi iepazinās 2011. gada rudenī veikalā, kur sieviete strādāja. Drīz pēc iepazīšanās peļņas nolūkā abi kopā aizceļoja uz Angliju, taču viņiem nepaveicās – uzķērās uz krāpnieku firmu, un, nesaņēmuši naudu par trīs mēnešu darbu, ar palīdzības dienestu atbalstu atgriezās mājās. Tad Anete uzzināja, ka gaida bērnu.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Anete žurnālam izstāstīja savu skarbo dzīvesstāstu.

„Sākumā bija šoks, bet ātri vien apradām ar gaidāmo priecīgo notikumu. Nolēmām darīt visu, lai veidotos skaista kopdzīve. Viņš iekārtojās darbā Centrāltirgū, bet 2012. gada 20. maijā, trīs mēnešus pirms bērna dzimšanas, it kā, lai nodrošinātu ģimenei labākus apstākļus, atkal devās peļņā uz Angliju. Viņš bija noskaidrojis, ka dabūs labi apmaksātu darbu, solīja man sūtīt naudu iztikai un dzīvokļa īres maksai, zālēm, vitamīniem... Bet rezultātā nesaņēmu neko, tik paziņojumus, ka atkal nemaksā. Pašai darbu bija grūti atrast, jo grūtnieci neviens algot nevēlas. Par dzīvokli krājās parāds. Lai izdzīvotu, strādāju dažādus gadījuma darbus, slaucīju ielas,” par gaidību laiku asarām acīs stāsta Anete.

Naudas sūtījumi no Anglijas nenāca. Un tad kāds kopīgais draugs Anetei atklāja baiso patiesību – viņas mīļotais saņēmis gan pirmo, gan otro algu, lielījies ar jaunu mobilo telefonu... „Tikai tad no paziņām uzzināju, ka Viktors, pirms satika mani, sēdējis cietumā, sodīts pēc smaga panta... Man viņš to nestāstīja, un es arī netirdīju par pagātni, jo katram no mums ir plusi un mīnusi,” sieviete neslēpj sašutumu.

Bērna zaudējuma sāpes

Nedēļu pirms plānotā dzemdību datuma Anete piedzīvoja liktenīgu nepatīkamu pārsteigumu – sociālajos tīklos viņas gaidāmā bērna tēvs bija ievietojis foto, kurā bija apķēris citu sievieti, Viktora drauga sievu. „Tā bija Katja. Turklāt viņa bija stāvoklī, aptuveni tajā pašā mēnesī, kurā es... un ne jau no Viktora. Kad ieraudzīju fotogrāfiju, manī viss vārījās... Kam bija vajadzīgi tie solījumi, teātris, ko viņš spēlēja? Viss vējā. Nākamās dienas vakarā man kļuva ļoti slikti, vēderu rāva krampjos. Mani aizveda uz Dzemdību namu, un sākās asiņošana. Steidzami vajadzēja veikt ķeizargriezienu,” atceroties 2012. gada 16. augusta nakts notikumus, stāsta Anete.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: ekrānuzņēmums no video
TV raidījumā varēja vērot, kā Viktors viens pats tiek galā ar četriem bērniem, kamēr draudzene atpūšas.

Viņa ievelk elpu un, nespējot valdīt asaras, turpina: „Viņa... man puncī nomira. Nākamajā dienā man meitiņu atnesa – zilu, aukstu. Turēju rokās, mēģināju sasildīt...” Pēc bērna zaudēšanas Aneti Dzemdību namā apraudzīja viņas un Viktora kopīgie draugi. „Bērnības draugs zvanīja Viktoram un teica, lai vismaz bēres apmaksā, bet viņš atcirta, ka nav bērna, nav problēmu... Lai liek viņam mieru. Man nācās parakstīt papīru, ka atsakos apglabāt savu mirušo meitu, jo nebija naudas. Un tagad viņš TV ekrānos rādās kā priekšzīmīgs tēvs? Viņš nav nekas,” nikni paziņo Anete.

Raidījumu viņa skatījās sakostiem zobiem. „Raudzījos uz vecāko meiteni. Viņa ir manas mirušās meitas Viktorijas vecumā. Visu dzīvi atcerēšos viņas sejiņu, kā viņu atnesa un nolika blakus...” drebošā balsī teic izmisusī sieviete.

Apciemo meitu pie kopīgas kapavietas

No Dzemdību nama Anete atgriezās mājās, lūkojās uz meitai nopirktajām drēbītēm, gultiņu, rozā krāsā izkrāsoto istabu un histēriski raudāja. Viņa vēl gadu pēc šīs traģēdijas nespēja saņemt sevi rokās, ieraugot sievietes ar bērnu ratiņiem vai mazus bērnus. „Man sākās panikas lēkmes, skrēju pa pagalmiem, slēpos starp mājām un skaļi raudāju. Naktī rādījās murgi, redzēju meitenītes zilo sejiņu,” atceras Anete.

Grūtajos brīžos viņai palīdzēja atsaucīga sociālā dienesta darbiniece. Anete arī vērsās pie psihologiem, bet tur neguva nepieciešamo atbalstu. „Viena psiholoģe pateica, ka ar mani neesot par ko runāt, otra – izgāja no kabineta raudot. Šo četru gadu laikā pati saviem spēkiem esmu tikusi pāri nodarītajam. Un tagad... Šis raidījums atkal uzjundīja nepatīkamās emocijas,” saka sieviete.

„Dzīvē, protams, visādi gadās. Nu, ja nemīlēja, vismaz būtu pagaidījis, kamēr piedzims mazais, un tad pateicis, nevis nedēļu pirms dzemdībām licis sociālajos tīklos bildes ar citām sievietēm,” Viktoram piedot nespēj Anete.

Mirusī Viktorija ir apglabāta Āgenskalnā kopā ar citiem bērniem. „Tur ir uzstādīts eņģeļa piemineklis, pie kura nesu viņai ziedus, plīša lācīšus. Ir vieta, kur viņu pieminēt. Katru reizi, kad pie viņas braucu, sāpes izdzīvoju vēlreiz, bet citādi nevar. Un, kā var spriest pēc raidījumā redzētā, meitiņa dus netālu no vietas, kur dzīvo viņas tēvs,” secina Anete.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Vieta, kur Anete regulāri brauc, noliek ziedus un piemin mirušo meitu Viktoriju.

Žurnāls “Kas Jauns” telefoniski sazinājās ar šova dalībnieku Viktoru Potinu, lai uzzinātu viņa viedokli par notikušo. Uz jautājumu, vai pirms esošās draudzenes Katjas bija kopā ar Aneti, kura gaidīja no viņa bērnu, vīrietis atbildēja izvairīgi: „Nē, nepazīstu tādu... Pirms Katjas man daudz meiteņu bija.” To pasakot, viņš pārtrauca sarunu un nolika telefona klausuli. Pēcāk uz zvaniem viņš vairs neatbildēja.


Kasjauns.lv/Foto: no publicitātes materiāliem, no Anetes privātā arhīva

Tēmas