Ilmāra Rimšēviča statusa kaprīzi - glauno "Audi" - neizdodas pārdot pat par zemāku cenu
Glaunais limuzīns joprojām ir pārdošanā. Tā sākotnējā vērtība bija 80 000 eiro, bet nu to tirgo par 67 tūkstošiem.
Auto un tehnoloģijas
2018. gada 3. oktobris, 06:11

Ilmāra Rimšēviča statusa kaprīzi - glauno "Audi" - neizdodas pārdot pat par zemāku cenu

Jauns.lv

Šī gada augusta sākumā portālā Ss.com parādījās sludinājums, ka tiek tirgots Latvijas Bankai piederošs transportlīdzeklis - "Audi" limuzīns A8L. To savām vajadzībām iepriekš bija lietojis bijušais bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Pēc priekšnieka aizturēšanas aizdomās par kukuļa izspiešanu un starpniecību kukuļošanā Latvijas Banka šo transportlīdzekli pārdod, taču tam pagaidām nav pozitīva iznākuma.

Kādas ekstras ir Rimšēviča statusa pirkumā - luksusklases "Audi" A8L

gallery icon
32

2016.gada izlaiduma luksusklases "Audi" Latvijas Banka bija iegādājusies nomā ar izpirkuma tiesībām bankā, kas pēc reorganizācijas kļuva par "Luminor" banku. "Luminor" arī ir šī auto patiesais īpašnieks un pārdevējs, tomēr ikmēneša maksu par to joprojām turpina maksāt Latvijas Banka. Mašīna tai ir apgrūtinājums, taču pircējs kā neatrodas, tā neatrodas.

Glaunais auto kļuvis lētāks

Sākotnēji Rimšēviča kaprīze - "Audi" A8L - tika tirgots par 78 000 eiro. Sludinājumā minēts tā brīža auto nobraukums, proti, 63 000 kilometru, kā arī uzskaitītas visas automašīnas ekstras, un to skaits mērāms vairākos desmitos, ieskaitot masāžas opciju krēslos. Tagad šī pati mašīna portālā Ss.com tiek tirgota par 67 900 eiro. Cena kritusies par desmit tūkstošiem, taču modelis no sludinājumu dēļa pazudis nav, - arī par pazeminātu cenu limuzīnu nav izdevies pārdot.

Sludinājuma ievietotājs ir "Audi" dīleris Latvijā, uzņēmums "Moller Auto". Tur skaidro, ka interese par Rimšēviča limuzīnu ir bijusi, taču cik liela, izvairās atklāt. Uzņēmuma pārstāvis portālam Jauns.lv skaidroja, ka darbinieks, kurš līdz šim strādājis ar lietoto auto tirdzniecību, darba attiecības pārtraucis. "Katrā ziņā cenas maiņa ir saskaņota ar Latvijas Banku kā šī auto īpašnieku," piebilda "Moller Auto" pārstāvis.

Latvijas Bankā tomēr cer mašīnu pārdot

Latvijas Bankas sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Silakalns portālam Jauns.lv norādīja, ka par līzingā ņemto "Audi" šobrīd valda līzinga devējs "Luminor", kurš arī regulē cenu, par kādu auto tiek tirgots. "Mūsu maksa par to beigsies līdz ar auto pārdošanu," skaidro Silkakalns. Viņš apliecināja, ka konkrētais auto bankas vajadzībām lietots netiek, un priekšniecības pārvadāšanai tiek izmantoti citi transporta līdzekļi. Savukārt līzinga devējs "Luminor" Jauns.lv paskaidroja, ka ievēro konfidencialitāti darījumos ar klientiem (šajā gadījumā Latvijas Banku), tāpēc sīkākus komentārus par to, kāpēc un par cik eiro tiek pazemināta cena tirgotajam auto, nesniedz. "Luminor" pārstāve Signe Lonerte komentēja, ka "auto cena parasti tiek noteikta atbilstoši kopējai situācijai auto tirdzniecības nozarē".

Jau vēstījām ka pēc Ilmāra Rimšēviča vēlmes līzingā nomātais auto ir 2016.gada izlaiduma "Audi A8L" ar 385 zirgspēku jaudu. Tas sākotnēji bija izlikts pārdošanā par 78 800 eiro. Auto ir ar bagātīgu aprīkojuma klāstu - "Audi Exclusive" virsbūves krāsojums un salona apdare, "Long", masāža un ventilācija, pagarinātā rūpnīcas garantija 5 gadi, "Matrix-LED" priekšējās gaismas, LED diožu aizmugurējie lukturi ar dinamiskajiem pagriezieniem, MMI navigācijas sistēma "Plus", asistentu pakete, "Bang & Olufsen" stereo sistēma, "quattro". Automašīnas aprakstā minētas ļoti daudzas ekstras, piemēram, auto aprīkots ar TV uztvērēju, multimediju sistēmas ekrānu priekšējā panelī un diviem ekrāniem aizmugurē, "Bang & Olufsen" augstas kvalitātes stereo sistēmu un ar individuāliem ādas sēdekļiem ar masāžu, apsildi un ventilāciju.

Latvijas Banka no automašīnas atteikusies gandrīz četrus gadus pirms līguma beigu termiņa.

Kā izskatās apzagtā Rimšēviča villa Langstiņos

gallery icon
10

Filmas par Ilmāru Rimšēviču “Baņķieris” pirmizrāde

Kinoteātrī “K.Suns” šodien notika Anša Pūpola veidotās filmas “Baņķieris” pirmizrāde. Tā vēsta par korupcijas skandāla epicentrā nonākušā Latvijas Bankas prezidenta ...

gallery icon
17